• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Terhesség alatt egy kicsit érzékenyebb lettem. Minden apró dologra megsértődöm. Már számomra is nehézkes ez az érzés. Valamit lehet tenni ellene. A nagyobbik bajom az, hogy a szüleim meghaltak és nehezen dolgozom fel a problémát, hogy nem láthatják a születendő gyermekemet. Ezért sokat sírdogálok. Nem tudom mit lehet tenni ez ellen. Van még egy kérdésem. A térdem nagyon fáj. Korábban térdszalagműtétem volt és a súlynövekedés miatt mára már nagyon fáj és sokszor fel is dagad. Lehet, hogy megint porcleválásom van? Szűr is sokszor és beakad és akkor nem tudom mozgatni. Terhesség alatt műthető? Kibírja egyáltalán a terhesség végét? A 6. hónapban vagyok 24 hetes.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves hölgyem! A terhesség velejárója az ingatag hangulat sok esetben, ez ellen a figyelem elterelése a legjobb. Próbáljon kimozdulni, szórakozni, vásárolgatni, moziba menni, stb. A térdfájdalom oka a megnövekedett pocak, az ízületek terhesség során bekövetkező átalakulása, a test megváltozott statikája is lehet, de nem lehet kizárni egyéb mozgásszervi betegség lehetőségét, ezért egy ortopédiai véleményt érdemes kikérni, de ha műtét vagy gyógyszerszedés indokolt, azt érdemes a terhesség utánra halasztani. A térd kímélete, térdrögzítő használata javasolt, megfeleő legyen a lábbeli, otthon a lábát polcolja fel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 13:15; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés