Lehet-e?

Üdv érdeklődni szeretnék hogy lehet e egy nyitott gerincű fiúnak egészséges gyermeke? És mennyi az esélye hogy nem lesz beteg a gyermek? Ha teherbe esnék ki tudnák mutatni hogy beteg vagy sem? Előre is köszönöm a felvilágosítást.

Dr. Csuth Ágnes válasza nyitott gerinc témában

Kedves Hölgyem!

Igen, lehet egészséges gyermeke, többgénes öröklődésről van szó, azaz a genetikai hajlam, és a környezeti hatások együttesen játszanak szerepet a kialakulásában. A velőcső záródási rendellenességek kockázatát jelentősen csökken a terhesség alatt folsav szedésével, az ultrahangos vizsgálat, AFP vizsgálat segít kiszűrni a súlyos eseteket, de az enyhébb eseteket 100%-ban felismerni nem lehet.

Kérdés: 2010. augusztus 26., 18:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 11:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vetélés,missed ab
Apaság kérdése
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma
Terhesség alatti mióma
Kedves Doktor úr! Jelenleg 21. hetes terhes vagyok, még 2020-ban egy méhen kívüli terhesség után (azt mondták akkor, hogy valószínűleg a nagy...