Kisbaba tervezés

Tisztelt Doktornő! A tanácsát szeretném kérni. 35 éves vagyok, kisbabát szeretnénk, ezért pár hónapja vitaminokat kezdtünk szedni a Párommal és egy hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését is. A múlt héten állásváltoztatásra kényszerültem, ami miatt úgy gondolom, talán várnunk kellene egy kicsit a kisbabával, hiszen nem vetne rám jó fényt, ha új kollégaként kisbabát vállalnék. Szeretném Öntől megkérrdezni, hogy mit tanácsol, kezdjem el újból a fogamzásgátló szedését, vagy ne? Olvastam, hogy a tabletta elhagyása után nagyobb az esély a teherbeesésre, mert a szervezet több petesejtet termel, viszont pár hónap elteltétel ez a folyamat lelassul és hosszabb idő múlva sikerül csak a terhesség. Ezt szeretném elkerülni, emiatt gondoltam, hogy talán újból elkezdeném a fogamzásgátlót. Viszont félek, hogy ártok magamnak. Legyen szíves, segítsen a tanácsával! Köszöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

Kedves Hölgyem! A fogamzásgátló után kiszámítani a teherbeesés időpontját sajnos nem lehet. Van, aki szinte azonnal teherbe esik, van, aki orvosi segítséggel. Általában 1 hónapos kihagyást szoktak javasolni családalapítás előtt. Ha néhány hónap várakozásról van szó, én inkább az óvszert javaslom.

Kérdés: 2010. augusztus 24., 12:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 13:26
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés
Lehetséges-e a terhessè?
CT után kiderült terhesség