Rh faktor

Üdvözlöm! Azt szeretném megtudni, hogyha rh negatívos anya összeférhetetlen az rh pozitívos babával és injekciót kell ilyenkor kapni az anyának, hogy a következő terhességgel ne legyen probléma, akkor, ha egy er pozitivos anya egy rh negatívos babát szül, és ha a következő baba is rh negatív lenne, akkor neki is tud ártani az anya az ellenanyag termelésével?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

Kedves Hölgyem! Ha az anya Rh negatív, akkor az anti D adása rutinszerűen indokolt akár szülésről, amniocentézisről legyen szó. Ha az anya Rh pozitív és a baba Rh negatív, nem kell aggódni, hiszen az anyában ilyenkor nincs ellenanyag, ami a magzatnak árthatna.

Kérdés: 2010. augusztus 13., 21:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 11:56
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés
Lehetséges-e a terhessè?
CT után kiderült terhesség