• Terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!Szeretném tudni hogy mennyi esélye van a teherbe esésnek.A következő dolog történt: A menstruáció után egy nappal együttlét közben (megszakitásos védekeztünk),a párom kihúzta, azonban nem volt abban biztos, hogy elment, és nem talált a péniszén ondó távozására utaló nyomot sem. Lehetséges, hogy nem időben vette ki. Pár perccel ezután viszont a normális mennyiségű ondó távozott (hüvelyi érintkezés nélkül). Lehetséges, hogy került a hüvelybe spermium? Az eset után szappanos vizzel kimostuk a hüvelyt.A várható ovuláció aug. 17-e a menzesznaptár szerint. Jelenleg antibiotikumot szedek ez késleltetheti a peteérést?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a teherbe esés témában

        Kedves Kérdező! A teherbeesés esélye kicsi, de nem nulla. Pontos százalékot mondani értelmetlen és nem is lenne szakszerű. Lehetséges, hogy előváladék jutott a hüvelybe, ami taralmaz spermiumokat, és az ovuláció sem mindig működik pontosan. Ha késik a menses, tesztet kell csinálni, a megszakításos módszer pedig nagyon rossz, el kell felejteni, mást kell választani: óvszer vs. tabletta/hüvelygyűrű


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 19:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés