Terhesség?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni hogy mennyi esélye van a teherbe esésnek. A következő dolog történt: A menstruáció után egy nappal együttlét közben (megszakitásos védekeztünk), a párom kihúzta, azonban nem volt abban biztos, hogy elment, és nem talált a péniszén ondó távozására utaló nyomot sem. Lehetséges, hogy nem időben vette ki. Pár perccel ezután viszont a normális mennyiségű ondó távozott (hüvelyi érintkezés nélkül). Lehetséges, hogy került a hüvelybe spermium? Az eset után szappanos vizzel kimostuk a hüvelyt. A várható ovuláció aug. 17-e a menzesznaptár szerint. Jelenleg antibiotikumot szedek ez késleltetheti a peteérést?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a teherbe esés témában

Kedves Kérdező! A teherbeesés esélye kicsi, de nem nulla. Pontos százalékot mondani értelmetlen és nem is lenne szakszerű. Lehetséges, hogy előváladék jutott a hüvelybe, ami taralmaz spermiumokat, és az ovuláció sem mindig működik pontosan. Ha késik a menses, tesztet kell csinálni, a megszakításos módszer pedig nagyon rossz, el kell felejteni, mást kell választani: óvszer vs. tabletta/hüvelygyűrű

Kérdés: 2010. augusztus 11., 19:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:20
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes