• E.coli

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, köszönöm a válaszát az e.coli Bactrobannal történő kezelésével kapcsolatban. Ezt a kezelési módot a nőgyógyászom írta elő. Ekkor 9 hetes terhes voltam. A későbbiek során, amikor rákérdeztem, nincs-e további teendő ezzel, azt a választ kaptam, hogy nincs. Az egyébként teljesen zavartalan és végig jó vér- és ultrahang eredményekkel zajló terhességem a 22. héten megszakadt. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra esély, hogy a fertőzés okozta a középidős vetélést? Illetve, hogy utólag (mazati szövettan, ?) kimutatható-e az effajta ok? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgygyászati fertőzés témában

        Nem emlékszem arra, hogy az előző kérdésére én válaszoltam volna. A középidős vetélésnek számos oka lehet. Többek között fertőzés is lehet, de lehet pl. a méh fejlődési rendellenessége, hormonális eltérések, a magzat fejlődési rendellenességei, mely utóbbit az embriopathológiai vizsgálat kiderítheti. Várja meg az eredményt és ezt követően lehet gondolkozni a további vizsgálati lépésekről.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 23., 21:46; Megválaszolva: 2010. július 27., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés