Ultrahang hat hetes terhesen

Tisztelt szakértő! Szeretném tudni 6 hetes terhesen miket lehet látni a utrahangon? Epilepsziás vagyok, 17 éves korom óta.Gondot jelent a betegségem, a terhességemre? Előre is köszönöm.

Dr. Deli Tamás válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

6 hetesen látszik az embryo szívműködése, mérete (kb. 6-9 mm) , elhelyezkedése (méhen belül vagy kívül) embryók száma (ikerterhesség vagy nem) . Az epilepszia mellett gyakoribb bizonyos fejlődési rendellenességek, különösen a velőcsőzáródási rendellenességek gyakorisága, ezért különösen fontosa nagy dózisú folsavpótlás. Némely antiepileptikumok nem szedhetők, így a gyógyszeres kezelés átállítása lehet szükséges. Mindenképpen keresse fel neurológusát, illetve a terhesgondozás során genetikai tanácsadásra is menjen el, lehetőleg minél korábban.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. június 24., 16:38 ;Megválaszolva: 2010. június 27., 09:43
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Epilepszia és terhesség
Azt szeretném megtudni hogy epilepsziára Lamolepet szedek 2*200mg-ot és 7hetes terhes vagyok. Milyen hatással van ez a gyógyszer a terhességre? 14 év...
Epilepsziám van, veszélyeztetett...
Tisztelt Doktornő/Úr! Párommal szeretnénk babát vállalani, viszont enyhe fokú epilepsziám van (gyógyszert szedek, amivel rohammentes vagyok....
Örökölhető?
Kedves Doktornő! Van két epilepsziás testvérem, egy év korkülönbség van köztük és mindkettő születésénél késleltette az orvos szülést és...
Káros lehet-e a magzatra?
Tisztelt Doktornő! Megközelítőleg 3 hónapja - nem közvetlenül epilepsziára - de carbamazepine hatóanyagú gyógyszert szedtem közel 1 hónapig....
Korai terhességi ,alhasi fájdalom