• Véreredmények terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Doktornő!

        Már régen hallott felőlünk. Már a 26. hetet kezdi a feleségem a babával, és eddig minden rendben, csak magyarázható és szokványos panaszok jöttek elő, mint lábduzzadás, fáradékonyság és társai. Legutóbb a 23-24 héten voltunk ultrahangon, ahol a nemét nem mutatta meg a pici, de az összes mérete, a magzatvíz és a lepény paraméterei rendben vannak.Viszont a nőgyógyász nem tudott egyértelmű választ adni a véreredményen szereplő adatokkal kapcsolatban. azt kérdezném meg, hogy mit jelentenek pontosan az értékek, és mit lehet tenni, ha problémát jeleznek?

        Már a harmadik vérvételen alacsony a LYM/%. A normál érték 25 és 44 között van, az eredmény pedig csak 14 %

        A NEU 7,99 G/L 1,8 - 7,00 helyett.

        A NEU/% 77,5% a 45 - 70 helyett.

        Az RBC-Vvt. 3,81 T/L 3,9-5,30 helyett.

        A HGB 118,00 g/L 120-160 helyett.

        A HCT 0,354 L/L 0,360-0,470 helyett.

        A többi érték határértéken belül van, a cukor is jó, az éhgyomri 4,42 mmol/L, a 120'es vércukor 4,11 mmol/L.

        Előre is köszönöm szépen a választ!

        Üdv: Poeto

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, vérkép témában

        Kedves Poeto!

        Örömmel hallom, hogy rendben vannak, és örömmel jelentem, a vérképpel sincs nagy baj. Ami látszik, hogy pici vashiányos vérszegénység van, ezért a vaspótlás indokolt lenne.

        A másik ami miatt aggódik a lymphocyták és neutrophilok aránya. A terhesség alatt általában megnő a fehérvérsejtek aránya, gyakran láthatjuk, hogy enyhén emelkedett a neutrophilok száma. A límphicyták aránya csak ezért kevesebb, és nem azért, mert kevesen vannak, ne aggódjanak emiatt.

        További kellemes terhességet, vigyázzanak magukra!

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-11 22:41:27; Megválaszolva: 2010. május 11., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorno/ur! 25. Hetes kismama vagyok. Kb. 12. Hettol bovebb folyasom van, ami idonkent atlatszo-feher vizszeru folyas, ez foltot hagy a fehernemun, idonkent( ez a kevesebb) feher, surubb de nem nyulos. Mas panaszom pl. viszketes, ego erzes a...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Két évvel ezelőtt egy fertőzésnek köszönhetően volt egy 24 hetes extrém koraszülésem, ami miatt a méhemen corporalis longitudinalis császármetszést hajtottak végre. A műtéttől számított 21 hónap múlva ismét...
        Kedves Doktor! Huvelykenet soran Klebsiella variicola bakteriumot talaltak nalam .5 hetes terhes vagyok. Curam duot kaptam, lelet alapjan erre erzekeny. Mit lehet tudni errol a bakteriumrol? Kulfoldi oldalakon halalos bakteriumnak olvastam, nagyon meg vagyok...
        Tisztelt Dr. Úr! 2évvel ezelőtt pm-alulműködéssel, PCOS-el diagnosztizáltak. Pajzsmirigyem gyógyszerrel rendben van, inzulinom gyógyszerrel és életmódváltással megfelelő. Utolsó menstruációm: 2018.08.08. Hosszabb ciklusaim voltak az utóbbi...
        Tisztelt Doktor Úr /Doktor Nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 7 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam a nőgyógyászomnál aki azt mondta, hogy nem lát szívmozgást, majd máshogy forgatta az UH készüléket és mégis ott volt, de azt...
        Tisztelt Föorvos Úr! 3.gyermekemmel vagyok 15 hetes várandós.Pár napja a hasam alja feszül sokszor és néha a lágyéki részen oldalt szúrást érzek.Ezt föleg pihenéskor érzem és ha oldalt fordulok a hasam puha betapintható.Alól feszít...
        Kicsit érdekes a kérdés, de nem találok választ a neten! Nos, lehetséges az, hogy ‘aktus után a megtermékenyített petesejt, osztódik, majd valami folytán újra egyesül? Tehát hogy ikrek voltak, de még is egytestben születtek meg?
        Tisztelt Webbeteg!Babát szeretnénk,eddig ez az első pozitív tesztelésem.28 napos ciklusaim vannak.Esedékes vérzésem elmaradása után 1 nappal vérből mért hcg: 17 IU/L,5 nappal:30 IU/L ugyanakkor a kezdődő barnázasbol ma vérzés lett. Ez most...
        Tisztelt Dr. Pétervári László! Az ügyben szeretném a segítségét kérni ,hogy a párommal a szexuális aktus végén miközben kihúztam a férfiasságom az óvszer lecsúszott. Nem maradt bent hanem ahogy kihúztam kijött az óvszer is és kifójt...
        Kedves Doktornő, 35 éves 8 hetes várandós kismama vagyok,két hét múlva megyek vissza az orvosom hoz, kérem addig segítsen a *-os leleteim értékelésében Terhesen van okom aggódni az alábbi eredmények miatt vagy ez normális : TSH...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés