• Véreredmények terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Doktornő!

        Már régen hallott felőlünk. Már a 26. hetet kezdi a feleségem a babával, és eddig minden rendben, csak magyarázható és szokványos panaszok jöttek elő, mint lábduzzadás, fáradékonyság és társai. Legutóbb a 23-24 héten voltunk ultrahangon, ahol a nemét nem mutatta meg a pici, de az összes mérete, a magzatvíz és a lepény paraméterei rendben vannak.Viszont a nőgyógyász nem tudott egyértelmű választ adni a véreredményen szereplő adatokkal kapcsolatban. azt kérdezném meg, hogy mit jelentenek pontosan az értékek, és mit lehet tenni, ha problémát jeleznek?

        Már a harmadik vérvételen alacsony a LYM/%. A normál érték 25 és 44 között van, az eredmény pedig csak 14 %

        A NEU 7,99 G/L 1,8 - 7,00 helyett.

        A NEU/% 77,5% a 45 - 70 helyett.

        Az RBC-Vvt. 3,81 T/L 3,9-5,30 helyett.

        A HGB 118,00 g/L 120-160 helyett.

        A HCT 0,354 L/L 0,360-0,470 helyett.

        A többi érték határértéken belül van, a cukor is jó, az éhgyomri 4,42 mmol/L, a 120'es vércukor 4,11 mmol/L.

        Előre is köszönöm szépen a választ!

        Üdv: Poeto

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, vérkép témában

        Kedves Poeto!

        Örömmel hallom, hogy rendben vannak, és örömmel jelentem, a vérképpel sincs nagy baj. Ami látszik, hogy pici vashiányos vérszegénység van, ezért a vaspótlás indokolt lenne.

        A másik ami miatt aggódik a lymphocyták és neutrophilok aránya. A terhesség alatt általában megnő a fehérvérsejtek aránya, gyakran láthatjuk, hogy enyhén emelkedett a neutrophilok száma. A límphicyták aránya csak ezért kevesebb, és nem azért, mert kevesen vannak, ne aggódjanak emiatt.

        További kellemes terhességet, vigyázzanak magukra!

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-11 22:41:27; Megválaszolva: 2010. május 11., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés