• Szülési mód (császármetszés)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves, Doktor Nő/Úr! Azt olvastam ezen az oldalon a császárral szülésről, hogy napjainkban már altatás nélkül (érzéstelenítővel) is végrehajtható. 01) Ez tényleg igaz? 02) Miért jobb, ha csak érzéstelenítőt kap a kismama? 03) S hogy mit láthat vagy épp mit nem láthat a műtétből? (Még csak érdeklődő vagyok... Majd ha babát szeretnék, így hozhatom világra gyermekemet. (sajnos)) 04) Mekkora (%-ban) hogy a műtét során komplikáció léphet fel? 05) Mennyi idő kell a gyógyuláshoz? 06) Milyen tevékenység tiltott ilyenkor? (gondolok én a Nagy súlyok emelésére...stb. - ez tuti, hogy nem szabad...) Köszönettel: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, császármetszés témában

        Kedves Any!

        Nemhogy napjainban, de már jó ideje nem altatásban végzik a császármetszést, hanem gerinc-közeli (spinális, vagy epidurális) érzéstelenítésben, altatni cska akkor szoktak, ha a fenti módszer nem javasolt, vagy sürgős császármetszésre van szükség. A kismama a műtétet nem látja a steril izolálás a mellkasánál magasabbra ér, így a hasát már nem látja. Húzást, nyomást szoktak érezni ilyenkor. Kockázatot nem tudok mondani sajnos, nem ismerek %-os értékeket, de szerencsére gyakran végzett műtét, a szövődmények nem gyakoriak. 4-6 hét a gyógyulás, de kb. 6 hónap alatt gyógyul meg a hasi seb teljesen. 1 hét múlva érheti víz a sebet, és kb. 4-6 hét múlva fokozatosan lehet visszatérni a normál terheléshez, és tornázáshoz. Addig a baba segíti, hogy az anya mielőbb szépen mozogjon, különösen az első 3-4 nap nehezebb, aztán napról napra könnyebb minden.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-02 19:19:15; Megválaszolva: 2010. május 02., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés