• Apasági

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Furcsa kérdéssel keresem meg Önt.

        Végeznek- e ma Magyarországon, vagy máshol a világon apasági vizsgálatot terhesség alatt pl. magzatvízből?( kb 3 hónapos terhesség)

        A másik kérdésem, hogy ikerterhességnél, ha az egyik baba elhal, akkor azt kiveszik-e vagy ilyenkor milyen lehetőségek vannak, hogy a még élő babát ki lehessen hordani. Előfordulhat-e, hogy a halott baba vérmérgezést okoz?

         

        Köszönettel:

        O. Elvira

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, apaság témában

        Kedves Elvira!

        Tudomásom szerint egy egészséges terhességből nem vesznek mintát azért, hogy apasági vizsgálatot végezzenek. A magzatvíz mintavételre akkor van lehetőség, ha magzati károsodás merül fel.

        Amikor ikreknél az egyik magzat elhal, több dolog is történhet. Ha korai a terhesség legtöbbször nyom nélkül felszívódik az elhalt pár. Amikor nagyobb a terhesség, akkor az egyik dolog, hogy az elhalt magzat "betokolódik", és mellette kihordható az egészséges baba, míg a harmadik lehetőség, hogy amikor bekövetkezik a probléma, akkor a monitorozás során felmerül a másik magzat, és az anya károsodása, ilyenkor a terhességet be kell fejezni.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-01 16:14:51; Megválaszolva: 2010. május 01., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés