Terhesség és kiskutya?

Tisztelt Doktor Úr!

Április 9-én történt meg a 2. inszeminációnk. Nagyon régen várjuk már, hogy babánk legyen, én 38 éves vagyok és nagyon aggódó. Kislányom kapott egy kiskutyát (1hónapja van nállunk, most 10 hetes és renszeresen viszük az állatorvoshoz.) , amelyből "sajnos" távozott egy pár napja féreg.Szeretném megkérdezni, hogy ez ártalmas-e a családunk bármelyk tagjára és szedni kell-e nekünk gyógyszert?

Nagyon köszönöm válaszát!

                Üdvözlettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kovács Anikó válasza kutya témában

Kedves Ágnes!

A kutyáktól bizony lehet begegséget is elkapni, és vannak olyan féregfertőzések, amiket az ember is elkaphatja. Nem írja, hogy lakásban tartják-e a kutyát, mert az nem túl higiénikus, és bizony mindenütt ürítheti a féregpetéket a kutya. Ez sem terhesség, sem kisgyermek esetén nem biztonságos. Az udvaron persze nyugodtan lehet a kutya, de az alapvető higiéniás szabályokat be kell tartani, akkor nem lesz fertőzés. Bármilyen tünet, panasz nélkül senkinek sem szükséges kezelés, a kutyát pedig az állatorvos kezelni fogja.

 

Kérdés: 2010. április 23., 17:23; Megválaszolva: 2010. április 23., 17:23
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség - kutya
Tisztelt Cím! 6 hetes terhes vagyok. A mh-emen még nem szóltam, megvárom a 12. hetet. Viszont a mh-emre a főnököm befogadott egy kóbor kutyát, ami...
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e