• Dyastoles noch

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr/Nő!

        20 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam ultrahangon, és flowmetria során az orvos valami problémát talált. Ahogy nézte a véráramlást, észrevette, hogy eltérés van a jobb és bal oldali lepényt ellátó vér áramlásában, amit ellenőrízni kell, így 2hét múlva kontroll. Rá van írva a papírra: dyastoles noch jele látható. Azt mondta, hogy egyébként a baba jól van, de én nagyon aggódom. Már van egy 9hónapos kislányom, és vele nem volt semmi gond sem a terhesség, sem szülés során.
        Kérdezte, hogy ittam-e kávét, mivel nagyon gyorsan vert a szívem. Napi 1kávét iszom, és 4-5szál cigarettát szívok, amit megpróbálok nullára csökkenteni. Mondta az orvos, hogy diétázzak, gyümölcsöt ne, de minnél több zöldséget egyek!

        Nem értem pontosan, hogy mi mit jelent, ezért kérem írja le nekem részletesen és érthetően! Kérem arra is adjon választ, hogy ettől lehet-e baja a babának, és hogy a diétával valóban megszünhet-e a problémám!

        Válaszát előre is köszönöm.

        Egy nagyon aggódó anyuka!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi ultrahang témában

        Kedves Anyuka!

        Őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondolt a nőgyógyásza mert szerintem semmi gond nincs. Lehet, hogy a magas szívfrekvencia miatt volt ez a jelenség, de szerintem biztosan nem kell aggódnia, de ha kétséges kérdezze meg az orvosát!


        Dr. Zsirai László
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos

        Kérdés: 2010-03-17 21:05:41; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: