• Babavárás 2 - 3 hét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram!

        Február 1-jén volt az utolsó menzesem, adott hónap 28-án terhességi tesztem pozitív lett. Március 10-én voltam nőgyógyászati vizsgálatom az (belső) ultrahang alapján, orvosom 2 - 2, 5 hetesre tippelt, s javasolta, hogy 2 hét múlva újból végezzünk ultrahang vizsgálatot, mivel még ez igencsak korai terhesség, állítása szerint most minden Isten kezében van. Émelygés, mellfeszülés, bal oldalon néha szúró fájdalmaim vannak, illetve gyakori vizelési ingerem és olyan, mintha a méhem fájna. Ezek természetes jelenségek, az orvosom nem nagyon adott választ a kérdéseimre, azzal indokolta, hogy ez még igencsak korai terhesség. A vizsgálat után apró kis pecsételésem volt, ami a tisztasági betéten nem látszott, csak a "pisilés" után a WC-papíron vettem észre pár nagyon apró foltocskát, ez nem minden alkalommal van, de még ma reggel is volt. Érdeklődnék, hogy most ez természetes vagy én aggódom nagyon.

        Válaszukat előre is köszönve:

        Üdvözlettel: Fireopal

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Firepal!

        Ne aggódjon, ezek természetes jelenségek. Amikor kicsi a terhesség, akkor még csak a petezsák látszódik, és ilyenkor várni kellkb. 2 hetet a következő kontrollal, hogy a szívműködés is kimutatható legyen. Nem kell aggódnia a várakozás miatt. A pecsételés lehet normális is, ha vérezne, vagy néhány nap alatt nem szűnne meg a vérzés, akkor menjen vissza hamarabb az orvoshoz. Az, hogy enyhe, menses-szerű fájdalmat érez szintén nem probléma, ha erősebben görcsölne, az jelentene kórosat. A gyakori vizelési inger, émelygés, mellfeszülés is a terhesség alatt gyakori a hormonális változás miatt. Ne izguljon, szedjen terhesvitamint, és pihenjen amennyit igényel.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-14 12:04:02; Megválaszolva: 2010. március 14., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: