• Szülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        31 éves lányomnak 6 éves korában mütötték a szivét 2 lyuk volt rajta ezeket bestoppolták. jun-ban fog szülni és ha nem császárral szül milyen következménye lehet. Ugy gondolom, hogy a sziv igen nagy terhelésnek van kitéve és ha simán szül akkor komoly veszélynek van kitéve a lányom. Még a terhesség elött is időnként fájt a szive. de gyógyszert nem szed. Ráadásul még szemüveges is és ugy hallottam, hogy aki szemüveges a szülésnél az erölködéstöl a szeme is bevérzik

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés témában

        Kedves Hölgyem!

        A hüvelyi szülés a szívet nem erőlteti meg jobban, mint egy császármetszés. Fizikailag kimerítő, ugyanígy egy császármetszés is megterheli a szervezetet, hiszen egy hasi műtétről van szó, általában nagyobb a vérveszteség is. Nem tudom, hogy kell-e a lányának rendszeres kardiológiai gondozásra járnia, ha igen, akkor terhesség esetén ezt a kardiológus tudja csak megítélni, hogy hogyan célszerű a szülésvezetés. Az, hogy szemüveges nem baj, ennek is megvannak a szabályai. Rövidlátók esetén, súlyosabb esetben áll fent a retinakárosodás esélye, ilyenkor a szemész javasolhat kíméletes szülésvezetést, súlyos rövidlátásban akár császármetszést is. Nem kell minden szemüveges kismamát operálni, ne féljenek. Mivel ismert problémákról van szó, szépen van ideje a lányának elmennie a megfelelő szakrendelésekre, hogy a kardiológus is, és a szemész is lássa, hogy van-e szükség elővigyázatosságra. Tehát próbáljon meg nem nagyon aggódni a lánya miatt, mert a terhesek könnyen átveszik a félelmet, és nem szabad, hogy ok nélkül féljen a szüléstől, sajnos így is sok kismama irreális félelmet érez a hüvelyi szülés miatt, az orvosok pedig még a szülés előtt tudnak biztosat mondani.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-14 11:52:25; Megválaszolva: 2010. március 14., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: