• Agykamra

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! A genetikai uh-n az orvos azt írta a leletemre, hogy a IV.agykamra jelzetten tágabb. Azt szeretném megtudni, hogy ez mit jelent pontosan és milyen betegséget okozhat? (20+4) Köszönöm szépen!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi ultrahang témában

        Kedves Kismama!

        Jó, ha ilyenkor pontosan tudják a méreteket, mert az, hogy "tágabb", önmagában nem jelent semmit sem. Hiszen nem tudjuk, hogy mennyire. Mivel jelzettnek van írva, a tágasság biztosan nem jelentős, ha az lett volna, akkor lemérik pontosan. Aggodalomra semmi oka, egyszerűen a következő UH-okon ismét megnézik majd az agykamrákat, hogy lássák, hogyan alakul. Viszonylag gyakori dolog, hogy minimális eltérést látnak az UH.on, hiszen minden baba más, más ütemben fejlődik, és ahogy nőnek a méretek, szépen lehet követni a részleteket is. Ne izguljon, nincs oka rá. Picit jobban oda fognak majd figyelni, ennyi.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-12 22:28:11; Megválaszolva: 2010. március 12., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: