• Terhesség 39. hete?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr. Több kérdést is szeretnék Önnek feltenni: flow 2.2-es BPD 98-as értékek a 39/4 napon jók-e? Megváltozott a mozgási aktivitása a babánknak, eléggé meg van lassúlva és kemény a hasam is, hogy ez ilyenkor már normális-e. Március 1-re vagyunk kiírva. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, vizsgálatok témában

        Kedves Hölgyem!

        Ha március 1-re van kiírva, akkor ma betöltött 40 hetes, biztosan volt vizsgálaton ma is. Sajnos a flow nem ilyen egyszerű vizsgálat, nemcsak egy értéket mérnek, és az értékeket egymáshoz viszonyítva kell ellenőrizni. Így ezt nem tudom, hogy éppen minek írta le az eredményét.

        A BPD megfelelő, átlagos ebben a terhességi korban. Valamennyire csökkenhet a baba aktivitása a kiírt időpontra, de erre mindig oda kell figyelni, ha úgy érzi, nem mozog annyit a baba, akkor inkább menjen vissza gyakrabban ellenőrzésre, hogy időben lássák, ha baj lenne. A betöltött 40 hét után indokolt lenne a magzatvíz színének ellenőrzése amnioscopiával, amennyiben a méhszáj állapota megengedi azt, és másnaponta, vagy szükség esetén gyakrabban is sor kerülhet NST-re is. A gyakori keményedések arra utalnak, hogy a méhe készülődik, remélhetőleg már nem várat sokáig magára a szülés.

         


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-01 18:26:10; Megválaszolva: 2010. március 01., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: