• Kell-e aggódnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt Dr Ur/Hölgy! 23 éves nö vagyok.van egy 1 éves lányom, és az lenne a gondom hogy most 23 hetes kismama vagyok, és egy pár napja szúró, feszitö érzzést érzek a hasam alján! legjobban akkor érzem ha fel kelll emelnem a lányomat! próbálom minél kevesebbet emelgetni de néha muszály felvennem! attól félek hogy kinyilik a méhszáj, de amugy nem görcsölök! szeretném ha válaszolna, mert méhszáj vizsgálat csak 28 hetesen lesz! válaszát köszönöm, tisztelettel:Mariann

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Mariann!

        A terhesség alatti panaszokat mindenképpen ellenőrizni kell. Az alhasi fájdalmat okozhatja egyszerű hüvelyfertőzés is, de koraszülés jele is lehet. A hüvelyfertőzést is kezelni kell, mert ez is vezethet koraszüléshez. Leggyakrabban csak egyszerűen a magnézium adagját kell emelni, vagy el kell kezdeni szedni, de sajnos ennyiből nem lehet tudni, hogy miről van szó. Ezért azt javaslom, hétfőn (hacsak nem fokozottak a panaszok, és csak ritkán jelentkeznek), menjen el a terhesgondozást végző orvoshoz, és egy ellenőrzéssel megbizonyosodhatnak arról, hogy minden rendben van-e. Gyakran a terhes méh növekedése okozza a méhet tartó szalagok feszülését, de inkább legyen egy felesleges vizsgálat, minthogy kimaradjon egy, ami fontos lett volna.

         


        Kérdés: 2010-02-28 15:15:12; Megválaszolva: 2010. február 28., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tegnap csináltam egy tesztet és nem tudom eldonteni hogy ez pozitív e vagy negatív,a párom és a barátaim szerint negativ de van az erős csík mellett egy nagyon nagyon halvány is,voltam már terhes és az 2csikot mutatott egy eroset és egy kevésbé...
        Tisztelt Doktor úr! Egy hete egy vérvétel alkalmával tudtam meg, hogy van 7,8 U/L hcg a szervezetemben, és 52 nmol/l progeszteron, ekkor voltam a ciklusom 25 napján. Mivel mindkét előző terhességemnél progeszteron hiányom volt, egy babát sajnos...
        Tisztelt doktor úr. 9hetes terhes vagyok enyhe székrekedéssel küzdök. A kérdésem az lenne hogy duphalac belsőleges oldatos lehet e szedni? Progeszteront szedek 3x1 et lehetséges h emiatt nem nagyon megy a székletelés?