Terhesség alatti Escherichia coli hüvelyfertőzés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
 
Terhességem 13. hetében járok, a múlt heti 12.heti genetikai UH mindent rendben talált a babánál. Sajnos a hüvelyváladékvizsgálat a következő baktériumfertőzést állapította meg:
diagnozis:   Escherichia coli  (Doderlein rovid alak 4, 4-5, 5 ph ,   FVS sok, Tisztasagi fok III, Baketrium: palcak;   gram negativ). 10 db  Hüvelygolyót kaptam. aminek tartalma:
SUmetrolim tabl, N° viginti ( 2o), Nizoral tabl, N°decem ( 1o), acidi lactici, gr duas ( 2), butyri cacao, qvant. satis, ut.f.l.a.glob.vag, Div. doses aequal, N°decem ( X).  
A rezisztencia teszt szerint a kórokozó a következő antibiotikumokra rezisztens: Ampicillin (Semicillin, Anplital), Tetracyclin ( Tetran);  érzékeny a következőkre: Ciprofloxacin ( ciprobay), Nitrofurantoin, Sulfamethoxazol + Trimetoprin ( Sumetrolim), Ceftriaxon ( Rocephin), Amoxycillin + Clavulanic Acid ( Augmentin);   és mérsékelten érzékeny a Cefuroximra ( Zinacef, Zinnat).
A sumetrolim betegtájékoztatóján azt olvastam, hogy nem javasolt terhesség alatt, mert befolyásolja a folsav anyagcserét, ami a magzat számára életfontosságú. Így nagyon félek használni a hüvelykúpot, tényleg ártalmas ez a hüvelykúp a babára? Ha igen, milyen kezelés lenne megfelelőbb? Nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

A fertőzés felszálló fertőzést, és koraszülést okozhat, ezért mindenképpen kezelni kell. Terhesség alatt a 12. hétig a helyi kezelés sem mindig javasolt, de a 12. hét után a helyi kezelés, és gyakran a szisztémás (szájon át szedhető gyógyszer is) javasolt. Kezelőorvosa is tisztában van a kockázatokkal, és haszonnal, és a helyi kezelés pedig nem szokott gondot okozni, bátran használja a kúpot.

 

Kérdés: 2010. február 26., 19:47; Megválaszolva: 2010. február 26., 19:47
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhes lennék?
korai terhesség
Terhesség duphalac belsőleges oldat
Enyhe sárga barna pöttyös folyás...
Aggódnom kellene e?