• Mélyen tapadó méhlepény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Kettő kérdésem lenne, melyekben különféle véleményeket olvasok és hallok.

        A 20 heti ultrahangon azt írta az orvos, hogy hátsó falon tapad a méhlepény és mélyen. A 16. heti UH-n viszont azt írták, hogy jó helyen van. Elvándorolhatott, vagy egyszerűen másként látta a két különböző orvos? Mi ilyenkor a teendő, mert kontroll UH-t nem kértek. Veszélyes ilyenkor sportolni illetve nemi életet élni?

         

        A második kérdésem toxoplazmával kapcsolatos. A 15. heti vérvételkor "megnézettem" a toxoplazma érzékenységemet is, az eredménye: negatív, fogékony. Ez rendben is van, csak van egy kb. 4-5 éves macskánk, aki ugyan kijárós, de nem érintkezik más macskákkal, mivel eléggé territoriális cica és utálja más macskák közeledését. Több, mint 3 éve lakik velünk és nem akarjuk kizárni a házból. A nődokim azt mondta, hogy semmilyen szőrös állatot ne simogassak, de van még 2 kutyánk is, és így ez eléggé kivitelezhetetlen:) Abban az esetben, ha minden "szőrös" érintkezés után kezet mosok és nem én foglalkozom az állati ürülék eltakarításával, lehet baj állatbarátságunkból? Természetesen 4 hetente kérek új toxoplazma vizsgálatot.

        Köszönettel:

        Nathaly

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi ultrahang témában

        Kedves Nathaly!

        Az első kérdése, az UH.os eredmény természetesen a terhesség során változhat. Mivel nem írnak olyat, hogy a méhszájat fedi, akárcsak részlegesen is a lepény, ezért ne aggódjon. A terhesgondozást végző orvos, vagy az UH.ot végző orvos ha szökségesnek látja, kicsit hamarabb kérhet kontroll UH-t, de aggodalomra nincs oka.

        A másik, hogy valóban, a legfontosabb a tisztaság, amit alapos kézmosással, és az állatok ürülékének, illetve (nyálának! ) elkerülésével lehet megvalósítani. Remélhetőleg nem éppen most hoz haza a cica egy betegséget. Talán állatorvos véleményét is megkérdezhetné, végülis az állatok fertőzéséről, esélyekről ők tudnak jobban nyilatkozni.

         


        Kérdés: 2010-02-23 22:07:44; Megválaszolva: 2010. február 23., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: