• Epekő kivétele állapotosan

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Előző terhességem kb. 30 hetében (2008. nyara) 1 hétig alhasi görcsöket éreztem, ennek kapcsán egy 3 mm-es epekövet találtak. Jelenleg 20 hetes terhes vagyok, a kő az utolsó UH szerint (dec eleje) 1 cm átmérőjű. A nőgyógyászom azt javasolja, hogy vetessem ki a követ, ám állapotosan nem szívesen vetném alá magam semmilyen műtétnek, tekintettel arra, hogy SEMMILYEN panaszom nincsen. A kérdésem, hogy okozhat-e problémát a kő a terhesség későbbi szakaszban, ha igen, akkor később is ki lehet-e venni a követ vagy akkor már nagyobb veszélyben van a baba vagy én. Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, epekő témában

        Kedves Hölgyem!

        Terhesség alatt egy teljesen panaszmentes epekő miatt felesleges lenne a műtét, nem is vagyok biztos benne, hogy könnyen találna sebészt, aki elvállalná a műtétet. Az más kérdés, hogy terhesség alatt az epegörcs kockázata fokozott, megvan annak a kockázata, hogy akutan műtétet kell végrehajtani, de inkább a terhesség után, és persze a gyermekágyas időszak után forduljon sebészhez. Ha nagyon bizonytalan, akkor bátran kérdezzen meg egy sebészt is.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-22 23:04:18; Megválaszolva: 2010. február 22., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.