• Hüvelyi, húgyúti fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő!

        7 hetes várandós kismama vagyok. Teherbeesésemet megelőző hónapban hüvelyi folyásos panasszal fordultam nőgyógyászhoz, aki (tenyésztés nélkül) gombára gyanakodott és erre írt fel hüvelykúpot. Azóta ismét visszatért a folyásom, ami mellé most társul a vizelést kísérő égő érzés is. A terhességet megállapítva orvosom azt mondta, a 12. hétig nincs mód a kezelésre a magzat miatt.

        Monogám kapcsolatban élek már 15 éve, mégis számtalanszor fordultam az elmúlt évek során folyásos panasszal orvoshoz, és az esetek során tenyésztéssel általában Candida-, és egyszer sajnos Chlamydia-fertőzést is megállapítottak. Most amiatt aggódom, hogy ha esetleg most is az utóbbi fertőzés állna a háttérben, az mekkora kockázatot jelent a magzatra nézve? Károsodhat-e magzat, ha az anya Candida-val, ill. Chlamydia-val fertőzött?

        Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

        Üdvözlettel: Ildikó

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező,
        Amennyiben korábban Chlamydia miatt már volt kezelve, akkor ettől a fertőzéstől szerintem most nem kell tartania.
        A gombásodás gyakran jön elő terhesség során, én ilyenkor helyi kezelést javaslok. A 12. hét előtt is lehet nyugodtan használni hüvelykúpokat, kockázatot ez nem jelent.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-22 19:40:07; Megválaszolva: 2010. február 22., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: