• Coryzalia szedése a terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        22 hetes kismama vagyok és enyhén náthás lettem. Az orrfújás és az enyhe torokkaparáson kívül más tünetem nincs. Nem vagyok híve még a megelőző célzatú antibiotikumos kezelésnek sem. Szedhetek Coryzalia nevű homeopátiás készítményt?

        Üdvözlettel:

        A.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Hölgyem!

        Sajnos a homeopátiás készítményeket nem ismerem, azonban egy biztos pont van, mégpedig az, hogy nem vizsgálták a hatásukat a terhesség során. Ha enyhe tünetek vannak, szerintem a legjobban a mézes teával, és sok pihenéssel járna, teljesen felesleges lenne bármit is bevennie.

        A készítményben egyébként olyan hatóanyag van, amiből az atropint is készítik, de nem tudom, milyen dózisban van benne, a többi hatóanyagot nem ismerem, emiatt nem is tudom javasolni az alkalmazását.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-22 09:28:43; Megválaszolva: 2010. február 22., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: