• Ultrahang eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő!

        Jelenleg a terhességem aktuális kora 31hét+1nap (+/- 1hét). Ultrahang vizsgálat eredményei: BPD: 90mm, AC: 277mm, a magzat becsült súlya: 2290gr(+/- 10%). Azt szeretném kérdezni, hogy kóros-e, és mi okozhatja a magas bpd eredményt, ill. valami problémát jelent-e az eltérés. Terhességem elején 50 kg voltam, jelenleg 63kg, elevitet a kezdetektől szedek. Mindig nagyon vékony testalkatú voltam, most is szinte csak a pocakomon vannak a plusz kilók. Attól tartok, hogy talán az elevittől lesz túl nagy a babám.
        Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel:
        Egy aggódó kismama

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi ultrahang témában

        Kedves Kismama!

        Sohasem csak az abszolút értékek számítanak az ultrahang vizsgálat során hanem az összehasonlító értékek. Mivel magának egy fejátmérőt és egy haskörfogatot számítanak, ezért azt a két adatot nem lehet összehasonlítani, így azt tudom mondani, hogy egyrészt keressen fel egy jobb ultrahangos szakembert a másik, hogy a 90-es BPD minden bizonnyal csak mérési hiba lehet. Sajnos nem lehet egy átmérőt meg egy kerületet egymással összehasonlítani így nem lehet ezen adatokból semmire sem következtetni.
        Alapvetően szerintem csak elmérték magát.


        Kérdés: 2010-02-26 09:54:09; Megválaszolva: 2010. február 26., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.