• Elevit vesekővel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

         

        A napokban megvettem az Elevit nevű magzatvédő vitamint. Amikor hazaértem, csak akkor olvastam el a tájékoztatóját, mely szerint egyes vesebetegségeknél nem ajánlják a szedését.

        Kérdésem, hogy mivel már volt vesekövem (csak vesekövem, semmi egyéb) szedhetem-e adott vitamint?

        Másik kérdésem ha éveken keresztül nem nagy mennyiségben, de dohányos életmódott folytatott valaki annak a teherbeesés előtt mennyi idővel kell abbahagynia a dohányzást, hogy a magzatra ne legyen káros hatással? Ha nem sikerül a teherbeesésig leszoknia, meddig nem késő?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a dohányzás témában

        Kedves Hölgyem!

        A terhesség alatt elszívott minden szál cigaretta hatóanyaga, és egyéb káros adalékanyagai az anya szervezetéből átjut a fejlődő szervezetbe. Nincs olyan, hogy mennyi idővel előtte kell leszoknia, de a terhesség alatt lehetőleg egy napot se dohányozzon.

        A másik a terhesvitamin kérdése. Akkor nem lehet szedni, ha a veseműködés nem megfelelő. Egy korábbi vesekő nem befolyásolja a szedését, nyugodtan alkalmazhatja.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-20 20:55:02; Megválaszolva: 2010. február 20., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: