• Terhességi stressz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktornö!

        korábban azt nyilatkozta, hogy a folyamatos aggodalom a baba iránt még nem okozhat semmilyen fejlödési rendellenességet, azt másfajta stressz okozhatna.mire gondolt? milyen stressz okozhat ilyet, a terhesség mely koráig? köszönöm gyors válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, pszichés probléma témában

        Kedves Hölgyem!

        Szinte minden kismama időnként stresszel, és folyamatosan aggódik a fejlődő kis szervezet miatt. Ami problémát okozhat, inkább közvetetten az a testi tüneteket okozó stressz, vagy a fizikai stressz, mint a nagyobb betegségek, súlyosabb állapotok. Nagyon sok szintje van a stressznek, egy (még Ön által is), csupán aggodalomnak érzett stressz még nem káros, mert az Ön szerveztét sem befolyásolja. Amikor már betegség alakul ki a túlzott félelem miatt, akkor ez nagy megterhelést jelent az anya, de a környezet számára is. Ilyenkor vagy pánik szindórma, vagy depresszió alakulhat ki, ami már a szervezet megváltozott működése, és pszichés betegség kialakulását jelenti, amit esetenként gyógyszeresen kell kezelni. Ritkán, de olyan kóros állapot is létrejöhet, amikor az anya magában is kárt tesz. Ha nagyn bizonytalannak érzi magát, akkor lehet, hogy egy pszichológussal kellene beszélnie, aki segíthet feltárni az aggodalom eredetét, így könnyebben feldoglozhatóvá válik a stressz is. És egy relaxációs technika elsajátítása is nagyon sok értékes pihenéssel jutalmazhatja meg
        .

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-17 19:30:59; Megválaszolva: 2010. február 17., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: