• Kórosak-e ezek az eredmények?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/Hölgy!

        14.hetes kismama vagyok, ma kaptam meg a laboreredményemet és szeretném tudni, hogy rendben vannak-e ezek az értékek, mert valahol alacsony ill. magasak az értékek.

        Vörösvérsejt RBC 3, 69 T/L Norm( 4, 00-5, 20)

        Haematocrit 35, 3 %  Norm ( 37, 00-47, 00)

        Qualitatív vérkép: Lymphocyta 24% Norm(25, 00-40, 00)

        MCH: 34, 7 pg  Norm(26, 00-34, 00)

        MCHC: 36, 3 g/dl Norm(31, 00-36, 00)

        Hozzáteszem, hogy terhességem eleje óta szedem az Elevitet, és még a folsavat is.

        Olyat is olvastam, hogy az alacsony vörösvérsejt szám utal csontvelőrákra, remélem nem vonatkozik rám! Aggódom nagyon!

         

        Várom válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Semmi baja sincs, az eltérések egyrészt nem jelentősek, másrászt terhesség alatt a normál laborok terhesség alatt változnak. Semmi sem utal semmiféle csontvelőrákra, ne aggódjon ilyesmi miatt.

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2010-02-17 14:11:43; Megválaszolva: 2010. február 17., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Fekete István! Jelenleg 23 hetes várandós vagyok. A terhesség előtt magas volt az FSH hormon szintem (ciklus 3. napján 19,98 U/l), a többi érték a hormonpanelen a normális tartományba esett. A nőgyógyászom felhívta rá a...
        Tisztelt Doktorok! 28 hetes terhes vagyok, de sajnos képtelen vagyok teljesen letenni a cigarettát. Depressziós vagyok, és sajnos hetente 1-2 szálat mindig elszívok, akármennyire is próbálom mellőzni. Egyszerűen nem bírok megnyugodni...
        Lehetseges hogy a nogyogyasz huvelyi uh-n nem veszi eszre a terhessegem , utoljara juliusban volt aktusom. A multheten es azelotti heten voltam nogyogyasznal. Kizarta a terhesseget megis a derekam a hatam a csipom leszakad fel vagyok puffadva eg a hasam neha...
        Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van-e esély teherbeesésre az alábbi helyzetben: Menstruációm első napján a páromat kielégítettem, és előfordulhat, hogy a sperma az ujjamra került.Körülbelül fél óra múlva...
        Kedves Doktorúr! A kérdésem a következő, szoptatás mellett, menstruáció nélkül multhet pénteken erős pozitívat teszteltem. Szombaton elkezdtem barnazni, vasárnap orvos, uh, van petezsak, picit lapos. Van szikholyag, illetve embrió is de...
        Jó napot kívánok! Tanácstalan vagyok, 3 éve folyamatosan szedem a noacid 40mgos gyógyszert. Nem rég voltam gyomor tükrőzésen , es kiderült hogy állandóan szednem kell mert sok a savam.De már most 6 hetes terhes vagyok. Folytathatom a gyógyszer...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6 hetes terhes vagyok és csütörtökön kezdődött barna folyás és görcsök. Voltam dokinál aki magnéziumot és ágynyugalmat írt elő. A folyás hol erősebb hol gyengébb. Csütörtökön megyek uh-ra. Mennyire kell...
        Jónapot Dr. Úr! Utoljára a Augusztus 18-án menstruáltam ami Augusztus 23-án ért véget. 29-30-31-én együtt voltunk a párommal és szeptember 12-14-én is, szeptember 15-én meg kellett volna jönnie de már 9 napja késik, 3 tesztet is csináltam...
        Üdvözlöm Önöket! Azzal kapcsolatban kérdeznék, hogy 2018 április 21-én megcsaltam a párom(mivel ő is megcsalt engem...), majd júliusban kiderült, hogy terhes vagyok. Az utolsó menstruációm 2018.05.29. Egyöntetűen minden szakember...
        Tisztelt Doktor Úr! 16 hetes kismama vagyok, toxoplasma eredményem negatív, T. gondii fogékony vagyok. 2 nappal ezelőtt unokahúgommal egy lakótelepi játszótéren voltunk és homokozás után a homokos kézzel a számhoz nyúlt/számba kapott....