Alacsony AFP

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 19 hetes terhes vagyok, ultrahangon múlt héten pénteken voltam, ahol az AFP vérvétel eredményem tükrében (21, 76 ng/ml, 0, 66 MoM) a doktor úr elvégezte az ultrahang vizsgálatot (BPD: 43 mm, OFD: 55 mm, HC: 155 mm, ABD1: 38 mm, ABD2: 40 mm, AC: 122 mm, FL: 26 mm, HL: 27 mm, orrcsont látható, lepény hátsó fali, köldökzsinór: 3 ér látható, cervix hossz: 44 mm, magzatvíz mennyisége: átlagos, cerebellum: 19 mm, ritmusos szívműködés, magzatmozgás látható, mko-i art. uteriában norm. áramlás). Azt mondta, hogy a magzattal minden renben van, Én még vissza is kérdeztem, hogy az AFP eredmény is jó-e. Erre még egyszer mondta, hogy minden rendben, 4 hét múlva jelentkezzek nála újra. Viszont a mai napon a védőnő a terhestanácsadáson eléggé felidegesített, mert olyanokat mondott, hogy ez nem jó érték, az orvosnak további vizsgálatra kellett volna küldenie (AFP megismétlése, genetikai ultrahang).. Szeretném kérdezni, hogy Ön szerint jogos a védőnő aggodalma, kérdezzek rá megint az orvosomnál, hogy biztos nincs szükség egyéb vizsgálatra. Válaszát előre is köszönöm. S. Marietta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a genetika témában

Kedves Marietta!

A védőnőnek nincs igaza, az AFP értéket nem lehet ismételni, erre semmi szükség sincsen. A határérték, amit még elforgadnak általánosan a 0, 5 MoM, de ez függ attól is, hogy pontosan mikor vették le a labort. A 18-19 hetes Uh egyébként mindig genetikai UH, ilyenkor részletesen átnézik a fejlődő szervezetet is. A másik, hogy az AFP mellett egyéb laborvizsgálatok is történtek, és azok összeredményét lehet ellenőrizni, mert az együttes változások is befolyásolják azt, hogy jók-e az értékek.

 

Kérdés: 2010. február 16., 20:05; Megválaszolva: 2010. február 16., 20:05
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhes lennék?
korai terhesség
Terhesség duphalac belsőleges oldat
Enyhe sárga barna pöttyös folyás...
Aggódnom kellene e?