• Terhesség korai szakasza

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, doktor úr!

        33 éves, PCO-s nő vagyok. Menstruációs ciklusom hossza 32-40 nap között ingadozik.  Kb. egy hete jelentkező tünetek alapján terhességre kezdtem gyanakodni (amire betegségemből kifolyólag nem is igen számítottam ily hirtelen, hisz ez volt az első alkalom, hogy nem védekeztünk a férjemmel). A terhességi teszt tegnap meg is erősítette a gyanúmat. Orvoshoz jövő héten megyek, de a számításaim alapján 4-6 hetes terhes lehetek.

        Nagyon aggódom azonban amiatt, hogy egy héttel ezelőtt (tehát az 5. hét környékén) alkoholt fogyasztottam, amit egyébként csak jeles alkalmakkor szoktam. Ezalkalommal azonban 2 aperitifet és egy pohár pezsgőt is ittam, ami nekem már elegendő mennyiség ahhoz, hogy a fejembe szálljon.

        Másik problémám, hogy 2 héttel ezelőtt nagyon erős, migrénes fejfájásra bevettem egy szem algoflex forte-t, aminek tájékoztatóján most olvasom, hogy terhesek nem szedhetik.

        Nagyon aggódom, hogy felelőtlenségem miatt kárt okozhattam a magzatomnak. Mire számíthatok?

        Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel: Ildikó

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Ildikó!

        Ne aggódjon, sem az egy szem gyógyszer, sem a kevesebb mennyiségű alkohol nem okozott károsodást, ennél nagyobb mennyiségek tudnak bajt okozni.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-11 10:17:21; Megválaszolva: 2010. február 11., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: