• Terhesség alatt szedhető-e a reflux gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. doktor Úr!

        17 éves koromban állapítottak meg nálam reflux betegséget, akkor Cordinax-ot szedtem és évente Ph- mérést végeztek, majd 3 év múlva azt mondták meggyógyultam és abbahagytam a gyógyszert. 10 évig semmit nem szedtem, esetleg Tisacidot, majd   begörcsöltem  gyomortükrözés kiderült a reflux betegségem még megvan Pantacid gyógyszert kaptam, mellette tünetein megszüntek. Jelenleg 11 hetes kismama vagyok a gyógyszert abbahagyaták velem, hátha árt a babának. Panaszaim viszont visszatértek, most Renniet szedek kevés sikerrel, kérdésem az lenne van e más gyógyszer ami segíthet, az étkezésre próbálok figyelni. Salvus vízet ajánlották, nem tudom mennyire jó?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Brigitta

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Brigitta!

        Indokolt esetben szedhető a savcsökkentő csógyszer, ezért javaslom keressen fel gastroenterológus orvost, aki javasol majd Önnek megfelelő készítményt. Sajnos a terhesség során tovább romolhatnak a panaszok, és bizony a Rennie ilyenkor nem elég. Az első trimeszteren, amikor a fejlődő szervezet a leginkább érzékeny már majdnem túl is van, ne aggódjon.

         


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-11 09:08:15; Megválaszolva: 2010. február 11., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: