• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        19 hetes terhes vagyok. A napokban megtudtam a 16 hetes vérvétel eredményét. A Treponema Hemaglutinatios Teszt pozitív 1:80 arányban VISZONT a VDRL negatív!! Soha nem tapasztaltam sem én sem a párom sem pedig visszamenőleg egyikünk partnerei sem szifiliszes tüneteket.Tudom hogy nincsenek mindig kisérő tünetek....no de senkinél sem...? továbbá olvastam hogy terheseknél sokszor fals pozitív az eredmény....? Mi a teendő? Németországban élünk a vizsgálatot Mo-on végezték vért kellene vetetni...tudom, de itt ugyebár nem két forint...sőt.Legközelebb egy  hónap mulva megyünk haza...ráér akkor is, mert én őszintén megmondom 90%-ig biztos hogy semmi bajunk nincs!?!

        Köszönjük válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőzés témában

        Kedves Terhes!

        Úgy tudom, ha ilyen pozitív esetet tapasztalnak akkor visszahívják a pácienst, tehát mindenképpen vissza kell menni oda, ahol levették a vizsgálatot és tisztázni kell. Mivel a szifilisz komoly betegség, ezért oda kell rá figyelni, hogy labor tévedés vagy más dolog történt-e de ki kell zárni a dolgokat. Tehát jobbat nem tudok, vissza kell jönni, és elmenni kivizsgálásra. Ha kell akkor a Bőr és nemi beteg klinikára, ahol ezt jobban tudják nézni, de ki kell zárni a betegséget! Ez nagyon fontos.


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-08 14:36:15; Megválaszolva: 2010. február 08., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés