• Terhesség és a hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Terhességem 7.hét 6. napján voltam vérvételen, ahol a hormonjaimat nézték.

                                                                           ref. tart.

        szuperszenz TSH:   1.486 mIU/l                  0.55-4.78

        Follikulus stim hor.  0.20 mIU/ml     -           1.5-9.1

        Luteinizáló hormon:  0.00 mIU/ml       -         0.5-16.9

        Progeszteron:          106.89 nmol/l   +          10.62-81.28

        Ösztradiol:                3670 pmol/l felett    +   82.2-939.5  

        Prolaktin:                 30.96 ng/ml            +    2.8-29.2

        Total tesztoszteron:   4.87 nmol/l          +      0.5-2.6

        Duphastont szedek 2*2-t.  Kérdésem az lenne, hogy jónak számítanak ezek az eredmények? A progeszteron szintem elég magas, hogy a terhességem rendben legyen? Az ösztradiolom meg nem baj, hogy ilyen magas? Köszönöm. Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Anita!

        Mivel a terhesség alatt lett levéve a hormonszint, ezért a referencia értékeknek semmi jelentőségük. Szerintem nem kell aggódnia, minden lelete rendben van. Biztosan elég az a gyógyszer amit kap.
        És mellette sok pihenés, no szex, sok folyadék ivása a legfontosabb.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-02-03 21:51:02; Megválaszolva: 2010. február 03., 21:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: