• Aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/Doktorno! Eloszor is, elnezest az ekezetlen irasert! Nagy ketelyek kozott elek 1 hete. 35 eves vagyok, egy 4 eves hercegno anyukaja. Portugaliaban elunk. Az utolso menstruaciom 2009. dec. 20-an volt, szinte napra pontosan szoktam menstrualni, ezert 2010. jan. 18-an kellett volna utoljara megjonnie. 8 napja kesik. A gondom "csupan" az, hogy mivel mar tobb, mint 2 honapja kuszkodom a nathaval. Dec. vegen hazautaztunk Magyarorszagra, ahol el kellett mennem orvoshoz, annyira romlott az allapotom. 2009/12/29-2010/01/05-ig orvosi javallatra Actil-Duo (875/125) antibiotikumot + Sinecod-ot szedtem, aztan, mivel semmit nem javult a legcso- es horghurutom, Mucopront-tal es Xyzal-lal folytattam 2010/01/05-2010/01/10-ig. Sajnos, ez sem volt hatasos. Amikor visszajottunk Portugaliaba, elmentem a helyi orvosunkhoz. Rogton keszitettek tudo-/mellkasrontgent, sajnos olomkoteny nelkul (aznap kellett volna megjonnie, nem gondoltam, hogy terhes lehetek, nem kertem a vedokotenyt...), az orvos Actidox 100-t (doxiciclin) es Codeisan-t irt fel nekem, ezt 2010/01/18-tol meg ma is szedem. (Raadasul volt 1 nap, amikor elfelejtettem magammal vinni a gyogyszert, igy 2 alkalommal is elmaradt a bevetele.) Mindezek utan, mik az eselyei a babanak? Milyen negativ kovetkezmenyekkel jarhat a fizikai es szellemi fejlodeset tekintve? Mielobbi valaszat varva, tisztelettel: Timea Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Tímea!

        Amit nagyon időszerű lenne csinálni, az egy terhességi teszt lenne, hiszen nem jön meg a vérzése. Abból egyértelműen kiderül, hogy akkor most terhes-e, vagy sem.

        A másik dolog, hogy az első 4 hét alatt a fejlődő embrió nagyon érzékeny, és a károsító külső behatások eredményeképpen a mindent vagy semmit elv alapján ilyenkor nem marad meg a terhesség, ha súlyosan károsodik, ilynekor nagyon érzékeny a folyamat. Tehát, ha véletlen terhes lenne, akkor mindenképpen fontos lenne egy genetikai tanácsadásra elmenni, ahol pontosabban meg tudják ítélni, hogy pl. mekkora a terhesség, ez a alapján mikor esett teherbe, és kell-e számítani rendellenességre. Mindenesetre alapos kontrollokra lenne szükség, de kell nagyon aggódnia, egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen rendellenesség lenne.

        A tanulság pedig, hogy védőkötényt mindig kérjen. Nemcsak azért fontos, hogy esetleg terhes-e, hanem terhesség nélkül is védje a petesejtjeit, amikor ez lehetséges. Minden jót, és csináljon egy terhességi tesztet, mert akár a hosszantartó betegség miatt is kimaradhat a vérzés, mert a szervezetet megterhelte.

         


        Kérdés: 2010-01-30 15:36:36; Megválaszolva: 2010. január 30., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr, Lehetek terhes, ha a barátom az orális kielégítés után elélvezett és a sperma utána érintkezett a külső nemi szervemmel?
        Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom hogy pozitívnak szàmít_e!
        Tisztelt Doktor Ur! Nekem az lenne a kerdésem hogy a naptáram szerint már a 13.hétben vagyok és ez a 3-dig napja hogy rozsaszin vérzesem van. Hogy ez mit jelent? És hogy nem-e veszélyes? És hogy mi a teendő? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!
        Üdvözlöm! Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy 4.5 hetes terhes vagyok viszont az anyagi helyzetem sajnos nem engedi meg hogy felneveljem ezt a babát mert egyedül nevelem a kislányomat a párom elhagyott miután...
        Kedves Doktor Úr, Kisbabát szeretnénk a párommal (a Párom 41 éves, én 34 leszek), azonban két próbálkozás után ugyanazon tüneteket tapasztaltam. Ciklus 13-18. napjain minden nap együtt voltunk a párommal, ovulációs teszt 16. napon volt...
        Kedves Doktor úr/ Doktornő! 25 hetes terhes vagyok korábban 4 hétig Lude 20 mg tablettát szedtem mert rengeteg a gyomorsavam. Nem igazán használt. és a gasztroenterológus hölgy akinél voltam Controloc 40 mg tablettát írt fel 2x1-et naponta....
        Szép napot! 23 évesen kiderult hogy extrém magas volt a vernyomasom. Azóta gyogyszert szedek rá, már 4 eve. Nagyon maximum 140/90ig megy fel. Ami a problémám hogy szeretnénk gyereket vállalni. De ezekkel a gyógyszerekkel amiket szedek nem...
        Üdvözlöm Dr.úr A Gynoxin kúpról szeretnék érdeklődni. 22 hetes terhes vagyok. A patikába ezt adták mivel Canesten kúp nem volt. A patikus mondta nyugodtan használhatom.Önnek mi a véleménye erről? Használható?
        Jó napot kívánok. 33éves anyuka vagyok. 2020.04.17 én volt a második császármetszésem. (első 2014.11.18) Mostanában azt érzem.: rengeteget fáj a fejem,olyan szinten hogy már zsibbadást is érzek a jobb fülemen,arcomon,tarkómon. A...
        Tisztelt Dr.úr május 1 leszek 18 hetes és azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy ma voltam ultrahangon magán orvosához mert picit véreztem és fájt a nemiszervem és amint ki derült 3 hete meg halt a babám nem volt szívverés nem mozdult de Dr....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció