Császármetszés után

Az lenne a kérdésem hogy egy 21 éves lány vagyok. Most szombaton lesz 6 hete hogy műtöttek de 5 hetesen szeretkeztünk a párommal de nem bennem ment el, lehet valami baj hogy nem tartottuk be a 6 hetet? /szoptatok/

Dr. Szamosi Szilvia válasza gyermekágy témában

Kedves Hölgyem!

A 6 hetet azért kell megtartani, mert szülés után a méhszáj nyitottabb, még tarthat a gyermekágyi folyás, így felszálló fertőzések sokkal könnyebben létrejöhetnek. Nőgyógyászati kontrollra is ezért van szükség, hogy ellenőrizzék, helyreállt-e már a kismedence megfelelő állapota. 5 hetesen más egyre kisebb bármilyen probléma lehetősége, remélhetőleg Önnél sem lesz gond. Teherbe persze lehet esni, a szoptatás közel sem véd megfelelően a nem kívánt terhesség ellen, ezért a kontrollon kérni kell fogamzásgátlót, vagy méhen belüli eszközt.

 

Kérdés: 2010. január 02., 20:34 ;Megválaszolva: 2010. január 02., 20:34
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
szülés után
Tisztelt doktor! A problémám az hogy egy honapja szültem és egy hete kezdet újra fájni odalennt mint ha az izmok huzodnának állni nem megy sokáig...
Menses
meddig tart szülés után a menses
Több kérdés
Több kérdésem is lenne, császármetszésem volt 3 hete. Mikor lehet tornázni, illetve lehet- e hasizom gyakorlatokat végezni? Lehet-e szoptatás alatt...
Nagy petezsák, nagy szikhólyag