Polyp

Tisztelt Doktornő! Jelenleg a 19 hetes kismama vagyok. 2 hónappal ezelőtt az orvosom egy polipot fedezett fel a méhszájamnál. Akkor ezt leecsetelte, azt mondta van esélye annak, hogy magától felszívódik. Sajnos nem ez történt, a tegnapi vizsgálaton megállapította, hogy babnyi nagyságúvá fejlődött. Szerinte nem kell nagyon aggódnom, csak a fertőzésekre kell jobban vigyázni, a szülésben nem fog gondot okozni. Szeretném, ha megerősítene, hogy tényleg nincs miért aggódnom. A vizsgálat során C2100 értéket állapított meg, korábbi alkalmakkor C3000 volt. Ez jelenthet valami proplémát? 2 hónappal ezelőtti cytológia eredmény teljesen negatív lett. A várandósság kezdetén enyhe gombás fertőzésen estem túl, melyre hüvelyi kúpot kaptam. Mennyire kell aggódnom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mészáros Lajos válasza méhszáj témában

Kedves Hölgyem!

A polyp miatt nem kell aggódnia, amennyiben nem mutat rendellenes képet, akkor a szülést nem fogja zavarni, és majd a szülés utáni 6 hetes kontrollon meglátják, hogy addigra hogyan alakul. A fertőzésekre így is, úgy is nagyon kell figyelni, ehhez én sem tennék hozzá többet.

A méhszáj miatt amire figyelni kell a gyakori görcsök, alhasi fájdalmak, méhkeményedések. Amennyiben gyakoriak ezek a panaszok, akkor javaslom szedjen 2-3x1 Magne B6-ot, ami sokat segít. Mivel zárt méhszája van, nem szabad túlizgulni a dolgot, csak érdemes picit többet pihenni, és jobban odafigyelni. Minden jót!

 

Kérdés: 2009. november 30., 00:00; Megválaszolva: 2009. november 30., 00:00
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nőgyógyászati vizsgálat
Kedves Doktor úr! Üdvözlöm... Nőgyógyászaton voltam szülés után 8 héttel és mondta az orvos méhszály repedésem van 8 hét után javasolt volt a...
Nyitott belső méhszáj
21 hetes várandós kismama vagyok a negyedik babánkkal. Eddig minden gyermekünk simán és időben született. A mostani terhességnél lepényvizsgálatot...
Méhszáj magassága
Tisztel Doktor úr! 11 hetes terhes vagyok és az lenn a kérdésem, hogy (néha vizsgálom magam) a méhszájam az egyik nap még fent pár nap múlva...
Koraszülés felmerülhet?
Tisztelt Doktornő! 31 hetes kismama vagyok, a mai leletemen van pár adat, amit nem értek, szeretnék segítséget kérni, hogy kell-e valamire vigyáznom...
Megrövidült méhnyak?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 12 hetes terhesen a papíromon a méhnyak/méhszájra vonatkozó Ci: 2000. És az is rajta van, hogy jókora újszülöttnyi...