Pecsételő vérzés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 29 éves vagyok és azon szerencsések közé tartoztam akiknek első próbálkozásra sikerült teherbe esniük.Sajnos 6 hete halva született a kisbabám - egészséges volt, a nyakára tekeredett a köldökzsinór - és most megjött a menstruációm. Péntektől kis pecsételő vérzésem volt szombat estig, majd egy forró fürdőt követően 2 napig erős menseszem volt, ami még ma is tart, de fokozatosan csökken, kvázi normális, mint azelőtt. A pecsételés miatt nagyon aggódom a szülés előtt ilyet még nem tapasztaltam. A lochia alatt 30 napig Bromoscriptint szedtem (2*1szem) - a tejelválasztásom így be se indult - lehet esetleg emiatt. Szeretnénk babát minél hamarabb és félek, hogy ez a pecsételés arra utal, hogy vmi probléma van nálam, hormonzavar, vagy vmi más komolyabb.Tartok tőle, nehogy ez megakadályozza a teherbeesésemet, vagy vetéléshez vezessen. Esetleg megkérdezhetem, hogy milyen esélyem van arra, hogy a következő alkalommal is sikerül hamar teherbe esnem, mert érzem, hogy a megtépázott lelkem csak egy "vigaszbaba" tudja meggyógyítani. Várom válaszát, köszönettel: Cimpulusz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza gyermekágyi vérzés témában

Kedves Cimpulusz!

Nagyon sajnálom ami Önökkel történt, az élet talán egyik legnehezebb időszakát élte, éli most át. Csak nagyon sok erőt, és kitartást kívánhatok.

Ami nagyon fontos, hogy próbáljon nem aggódni sokat. A pecsételés miatt pláne nem hiszen egy terhesség után kell néhány hónap szoptatás nélkül is, hogy a normál menses helyreálljon. A következő terhességgel kb. 8-10 hónapot még jó lenne várnia egyébként is, addig bőven van idő arra, hogy a menses helyreálljon. A pecsételés a világon semmit sem jelent ebben az időszakban, és reméljük, hamar terhes lesz legközelebb, csakúgy, mint korábban.

Tudom, hogy mihamarabb szeretne terhes lenni, de ennek az időszaknak többféle szempontból is fontos szerepe van az életükben. Szándékosan fogalmazok így, hiszen a párja is átéli most a baba elvesztését. Fontos, hogy elgyászolják a gyermeket, és érzelmileg feltöltődjenek az új terhesség, és új kisbaba megfoganása előtt, hogy külön tudják választani a lehető legjobban a fájdalmas emlékektől, és ne a folyamatos aggodalom legyen az, amit átélnek. Biztosan sokkal nehezebb lesz, és végig izgulni fognak, de muszáj különválasztani a terhességeket lélekben is. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

 

Kérdés: 2009. november 24., 19:42; Megválaszolva: 2009. november 24., 19:42
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Terhesség van ok aggodalomra?
Magas fehérvérsejt
Ellenanyagszűrés
Tiszetelt Doktornő! Első trimeszteri ellenanyaszűrésem eredménye pozitív lett. Alábbi antigéneket mutatták ki: C-, E-, c+, e+, K- Vércsoportom...