H1N1 kontra fogamzás

Kedves Farkas Doktornő!

Feleségem erősen gondolkodik a védőoltáson (h1n1) , hiszen egy influenza árthat a magzatnak. (sőt...) Az is valószínű, hogy meglévő terhesség esetén  nem adatná be a vakcinát, így maradna a reménykedés, hogy nem kapja el. Viszont most elkezdődött egy új ciklus, és be lehetne adatni. Két hét alatt alakul ki az immunitás az orvosunk szerint. Ebben a két hétben inkább jobb védekezni, a beadott oltóanyag lehet káros hatással az esetleges terhességre?

(Egyébként előző kérdésemre adott válaszával kapcsolatban: valóban lehet, hogy kicsit túl tudományosan közelítünk a kérdéshez, csak mindkettőnkre jellemző a tudás szeretete, és a dolgok kézbentartásának ál-tudata. Ez lesz a 4. hónap a próbálkozásra, hacsak ki nem hagyjuk az oltás miatt, és semmi nem utal rendellenességre - UH szerint minden rendben van - csak sok mindent megéltünk már, ami csalódás volt. A korunk is már megvan a komoly, és néha sajnos túl problémaorientált gondolkodáshoz, feleségem 32 éves, én 28. Mindezek ellenére igyekszünk pozitívak lenni.)

Előre is köszönöm a h1n1-es kérdésre adott válaszát!

Üdv: Poeto

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza védőoltás témában

Kedves Poeto!

Azt javaslom, hogy igen, kérjék a védőoltást, Ön is, és párja is, mert akkor egy kialakult terhesség során mindketten nyugodtabbak lehetnek.  Ebben a ciklusban viszont védekezzek a terhesség ellen, hogy a biztonság megfelelő legyen.

Higyje el, egyáltalán nem idősek! Megértem, hogy szeretnék tudatosan megtervezni az életüket, ami még a teherbeesésnél is (bizonyos keretek közt) működhet. Ez rendben is van, jó a tudatos tervezés, ne aggódjanak emiatt, csak a több spontaneitás, és kevésbé problémaorientált gondolkozás sokkal több boldogságot, gondtalanságot fog hozni az életükben. Írja, hogy több csalódás, és nehézségek megélése után vannak, hát még inkább erre bíztatom Önöket. Most legyen egy hónap pihenő, és a következő ciklustól ismét próbálkozzanak. Minden jót, írjon bátran, ha tanácsra lenne szüksége. Remélem hamarosan teljes lesz a boldogságuk egy egészséges kisbabával.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. november 22., 14:38; Megválaszolva: 2009. november 22., 14:38
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség és H1N1 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 hetes kismama vagyok és ajánlották a H1N1 elleni oltást. Eléggé tanácstalan vagyok. Olvastam olyat is, hogy okozhat...
Oltassak 7 hetesen?
Ma voltam a háziorvosomnál és szólt, hogy kérdezzem meg  a nőgyógyászom az oltással kapcsolatban, hogy ne várjuk meg a 12hetet! Aggódom ez...
Védőoltás - terhesség
Tisztelt Doktor úr (hölgyem)! Jövő nyár környékén szeretnénk gyereket, ez lenne a második. A kérdésem az hogy mivel nem adattam be még magamnak...
Terhesség
Jó napot kívánok! Először is köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre. Egy pár napja rosszúl éreztem magam, és vettem egy terhességi tesztett...
B-csoportú Streptococcus
Kedves Doktornő! Jelenleg 31 hetes kismama vagyok. A 28.héten az orvosom elvégezte a streptococcus leoltást, aminek az eredménye negatív lett. A...