Terhesség

Jó napot kívánok!

Először is köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre.

Egy pár napja rosszúl éreztem magam, és vettem egy terhességi tesztett nagyon megörülünk, mert a teszt azt mutatja, hogy kismama vagyok!

Mit tegyek, hogy ne következzen be a baj?

Érdemes beoltatni magamH1N1ellen?

És jó -e az elevit a terhesség alatt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza védőoltás témában

Kedves Hölgyem!

A kérdésfeltevés sajnos annyira anonim, hogy nekem semmi sem utal arra, hogy miket kérdezett korábban.: (

Mindenesetre nagyon gratulálok a terhességhez!

Legközelebb másolja be az előző kérdéseket, és akkor azonnal tudom majd, hogy mit írt korábban.

A védőoltással kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy az első trimeszterben semmilyen gyógyszert, vagy védőoltást nem javaslunk. Ezt követően az influenza elleni védőoltás régóta javasolt terheseknek, és éppen az aktuális oltást kell megítélni majd, hogy mennyi előny-kockázat származik belőle. Teljesen egyértelmű ajánlás erre még nincsen sajnos. Amit viszont meg tud tenni, hogy egyéb óvintézkedéseket betart, így csökkentve a fertőzés esélyét. Kerülheti a forgalmas helyeket, és alapos kézmosásról mindig gondokodjon. Ha a környezetében beteg van, akkor terhesen inkább kerülje el a találkozót a gyógyulásáig.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 31., 23:43; Megválaszolva: 2009. október 31., 23:43
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség és H1N1 oltás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 8 hetes kismama vagyok és ajánlották a H1N1 elleni oltást. Eléggé tanácstalan vagyok. Olvastam olyat is, hogy okozhat...
Oltassak 7 hetesen?
Ma voltam a háziorvosomnál és szólt, hogy kérdezzem meg  a nőgyógyászom az oltással kapcsolatban, hogy ne várjuk meg a 12hetet! Aggódom ez...
Védőoltás - terhesség
Tisztelt Doktor úr (hölgyem)! Jövő nyár környékén szeretnénk gyereket, ez lenne a második. A kérdésem az hogy mivel nem adattam be még magamnak...
H1N1 kontra fogamzás
Kedves Farkas Doktornő! Feleségem erősen gondolkodik a védőoltáson (h1n1) , hiszen egy influenza árthat a magzatnak. (sőt...) Az is valószínű...
B-csoportú Streptococcus
Kedves Doktornő! Jelenleg 31 hetes kismama vagyok. A 28.héten az orvosom elvégezte a streptococcus leoltást, aminek az eredménye negatív lett. A...