Herpes genitalis szülés

Kedves Doktor/Nő!

33 hetes terhes vagyok - első terhességem. A terhességem során eddig nem jelentkeztek a herpes genitális tünetei. Kérdésem az lenne, ha a terhesség végéig tünetmentes maradok, akkor mekkora az esélye, h épp szüléskor fog előjönni a vírus? Milyen problémákat okozhat a babának álatlában? Létezik-e vmilyen készítmény vagy vmilyen módszer a vírus kiújulásának megakadályozására a terhesség ideje alatt? Nagyon aggódom születendő gyermekem egészsége miatt! Megnyugtató válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza herpesz témában

Kedves Hölgyem!

Ne izguljon ennyire, hátha nem jön elő a fertőzés. Ha mégis előjönne, akkor annyi lesz, hogy nem szülhet hüvelyi úton, hanem császármetszésre lesz szükség azért, hogy a baba ne érintkezzen a vírussal. Tehát azt javaslom, ha bármilyen tünetet észlel, jelezze orvosának időben.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 18., 14:45; Megválaszolva: 2009. augusztus 18., 14:45
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatt mennyire veszélyes a...
Jelenleg 5-6 hetes terhes vagyok. Sajnos a herpesz genitalisom gyakran kiújul. Az elmúlt 6 hétbem 3x is előjött. Németországban dolgozom. Természetesen...
HSV 1-2 eredmény jelentése
Tisztelt Hölgyem, Uram! 25 hetes terhes vagyok, megcsináltattam önszorgalomból a HSV 1-2 vérvételeket, lévén, hogy a férjem herpesz vírus...
Ajak herpesz terhesség idején
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 15 hetes kismama vagyok és több mint 1 hete kijött a számon 2 helyen is herpesz. Kb. 2 évente szokott előjönni, és 1 hét...
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus