Situs inversus totalis

Tisztelt Szakember!

28 éves, két gyermekes anyuka vagyok.Fiam 2005-ben született situs inversus totalissal.Kislányom 2005-ben született, nála nincs ilyen rendellenesség.Kérdésem az, hogy mennyi az esélye annak, hogy harmadik gyermekünk is s.i.-szal szülessen?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Bánfalvy Péter válasza öröklődés témában

Kedves Anyuka!

Ez egy nagyon ritka rendellenesség, ami igazán nem is az, mivel ettől a gyereke még teljesen egészséges. Tehát ez igazán egy állapot, minek sok jelentősége nincs csak hogy nem bal oldalon dobog a szíve meg stb. Szóval elvileg ezek az állapotok kb. 5% eséllyel ismétlődnek, ami persze nagyobb esély mint az átlag populáció, de azért nem olyan nagy. A másik, hogy ez elvileg ultrahangon akár 12 hetesen is kiderülhet. Csak jó szem és persze jó ultrahang kell hozzá.

 Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. augusztus 20., 12:17; Megválaszolva: 2009. augusztus 20., 12:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Egy kockázatos várandósság
Tisztelt Szakértő! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy olyan terhességet "be lehet e vállalni" ahol 3-4 % esély van egy esetleges...
Rokonság
Tisztelt Farkas doktor Nő! Köszönöm gyors válaszát. Pontosítanék a levelemen. A nővérem dédnagypapája és a vőlegénye nagymamája...
Vetélés,missed ab
Apaság kérdése
Legalon babatervezés