A várandósság végén mindenképp kell szedni az Amoxicillin-t?

Jó napot kívánok!

34 hetes várandós vagyok, ma voltam kismama-gondozóban. A vérnyomásom jó, a súlyom jó, vérképem jó, ellenanyag negatív. Ennek ellenére az Orvos felírt Amoxicillin-B tablettát. Elmentem a gyógyszertárba, ott a gyógyszerész nem értette, miért kaptam, mikor minden eredményem jó és nincs fertőzésem. Visszamentem, a védőnőt találtam ott. Azt mondta, hogy a "felszálló fertőzések" ellen érdemes szedni így, a várandósság végén.

Azt szeretném kérdezni, valóban most kell ezt szednem (10 szemes, 2*1 az adag, vagyis 5 napig), nem pedig csak akkor, ha vmilyen fertőzést kapnék? A méhszájam nyitottságáról nem tudok, nem vizsgáltak meg ilyen tekintetben.

Megnyugtató válaszát előre is köszönöm, minden jót!

 

WEBBeteg szakértő válasza antibiotikum témában

Kedves Kérdező! Még ilyet nem hallottam a 25 év alatt, s ilyen kórházban nem dolgoztam. Ha a Streptococcus pozitív lenne, mint a nők egy részénél van ez a baci, a 35. héten nézzük, akkor is csak a szülés meginduláskor kell kapnia antibiotikumot, tehát Önnél együtt én sem értem a patikusnak igaza van.

Megválaszolva: 2009. augusztus 17.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Fogamzásgátló hasmenés esetén
Üdvözlöm! Több éve Mercilont szedek. Hasmenésem volt 5-6 napig szedtem rá Normix antibiotikumot. A párommal közben együtt voltunk 1x a tablettamentes időben....
Antibiotikumos kezelést követően...
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete felkerestem a nőgyógyászomat általános kivizsgálás miatt, valamint mert közösülésnél mélyebb behatoláskor fájdalmat érzek. Ezt...
Gyomor panaszok
Tisztelt dr ur. 2 es fel honapja kb holyaghurutom lett., Amire antibiotikumot szedtem, de mivel nem gyogyultam meg teljesen elkezdtem meg 1 dobozzal szedni,...
Gyengítheti-e az Augmentin duo...
Taisa fogamzásgátló tablettát szedek és emellett most 1 hétig (homloküreggyulladás miatt) Augmentin duo antibiotikumot kell szednem. Sok helyen azt olvastam,...
Gyomorégés: mitől jöhet rendbe az...
Kedves Doktor Úr! Az utóbbi két hónapban sok antibiotikumot (normix 3 dobozzal, azibiot), görcsoldót szedtem. A normix szedése után bonolact regenal...
Antibiotikum
Tisztelt doktor úr! Tri-regol fogamzás gátlót szedem. Tegnap reggel szedtem be az utolsó kapszula Sumamed antibiotikumot. Dél után párommal együtt voltam....