Fogantatás

Az én gondom elég egyedi! Nagyon szenvedek, bár magamnak köszönhetem! 2008. június óta nem szedek gyógyszert! Párommal babát szerettünk volna.Vérzésem volt rendesen, így soha nem jegyeztem pontos dátumot (sajnos) .Hónap végére esett mindig hogy megjött és lassan csúszott feljebb-feljebb.Decemberre már kb 10.-e környékén jöhetett meg plusz mínusz 1-2 nap. Az együttlétjeink változóak voltak.Volt hogy mensi után 14 nappal, vagy mensi előtt 1-2 nappal.Nem sikerült a baba. Aztán december 18 vagy 20 tájékán próbálkoztunk újra.S a lényeg: Január 3-án én óvszer és esemény utáni tabletta (azonnal bevettem) használatával félreléptem. Óvszer tudtommal nem sérült bár elég nedves voltam aktus után.Nem élveztem pedig ha ez számíthat. Aztán nem jött meg.Teszt erős pozitív lett január végén. Onkológusom szerint páromé a baba ezért abortuszon nem gondolkodtam.Febr 2-án uh-on GS: 22mm 6hét 5nap.Ez ha visszaszámolok dec 20-ra jön ki.Ebben bizakodom! Márc 16-án CRL: 63mm BPD: 21mm 12 hét 3 nap átlaga. A szonográfus hölgy azt mondta ezek a baba tényleges méretei. Minden eddigi eredményem decemberre sorolható.Nagy hiba hogy izgalmamban dec 20-at diktáltam utolsó mensinek, nem tudom miért! De nem akkor volt tuti! Ha dec 10-től számolok 10 nap eltérés van a baba mérete és a mensi között.De mindenhol azt olvasom hogy az egyezik az orvosok szerint papíron.Nekem így nem.Dehát akkor most mit higyjek? Én csináltam, de bánom RETTENETESEN! Ön szerint megvédett a tabletta és óvszer? Már terhes lehettem jan-ban azért nem jelentkezett vérzés? Barátnőm nyugtat, dehát az kevés.Ön mint szakember, mint nő, mit tudna mondani? Köszönöm szépen válaszát!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fogantatás témában

Kedves Hölgyem!

Engedje meg, hogy erre most ne úgy válaszoljak, mint szakértő. Hiszen pontos UH adatok vannak, a baba méretei a kornak megfelelnek. Az a 10 nap akkor sem feltétlen jelenne meg az UH-on, ha másik utolsó mensest dikál be, mert 2 hét oda-vissza a 4 hetes átlagos ciklusból (ami Önnél még ennél is több) nem lehet tudni, hogy mikor volt peteérés. Ez a dolog már fix.

Amit tanácsként mondanék, hogy nagyon, de nagyon gyorsan tegye félre, ami történt. Nem volt helyes, de hisz ezt Ö is tudja, visszacsinálni viszont nem lehet. Ön terhes, és a férjétől az. Óvszer mellett (ráadásul esemény utánival) nem eshetett teherbe. Egyre közelebb kerül a naphoz, amikor a baba megszületik, és mindennél fontosabb lesz, hogy szeresse őt, és a párját is, együtt egy családot alkotnak, és lesz egy gyermekük. Ha eddig erről nem beszéltek, akkor már ne is tegye meg, sokkal több kárt okozna ezzel. A párja várja a babát, szeretni fogja őt, hiszen az ővé, akkor miért nem ezzel foglalkozik. A tényleges méretek nem a menses szerinti méretek, és ezt Ön is tudja.

Szerintem bűntudata van, amit fel kell dolgoznia, hogy boldogok lehessenek. Keressen fel egy pszichológust, és beszéljék ezt meg, biztosan sokat segíthet, különösen a baba születése előtt lenne ez fontos.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 11., 22:16; Megválaszolva: 2009. augusztus 11., 22:16
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Árthattam gyermekemnek?
Tisztelt Doktor Úr! Rendezett körülmények között, értelmiségi családban élek, a drogfogyasztás elítélendő nálunk. Decemberben borzasztó...
Fogantas
Jó napot! Kíváncsi lennék a fogantatás időpontjára. 2018 augusztus 16-án crl 9, 5 6het 6 nap, augusztus 28 crl 215, szeptember 20 crl 58 bpd 18 hc 67...
Mikor foganhatott?
Jónapot kívánok! A kérdésem az lenne, hogy mikor foganhatott a babám, mert nem igazán volt normális ciklusom, inkább 32-35 napos volt.Utolsó...
Mikor?
Kedves Dr Nő/Úr! Már régóta szeretnénk babűát de valahogy nem jön össze! Lehet az a baj hogy nem sűrűn próbálkozunk? /hetente 1 szer/Mikor és...
Baba?
Tisztelt Dr.Úr/Nő! A vőlegényemmel peteéréskor szeretkeztünk és 4x élvezett belém,, aztán menstruáció 2.napján is megtörtént hogy belém...