Fehérje a vizeletben

Tisztelt Doktor Úr! Védőnői ellenőrzés során fehérjét találtunk a vizeletemben, a tesztlappal. Megnéztünk a kémcsöves oldattal is, úgy nem mutatott kóros elváltozást. A 38. hétben járok, már befektettek egy hete, 24 órás gyűjtésben vizsgálták a vizeletet, 0, 2 g/L lett az eredmény. Melyik a megbízhatóbb? A teszt, vagy a kémcsöves oldat? NST-n is azzal nézik, így ott mindig jó az eredmény...Ráadásul vizesedek is, és a vérnyomásomban az alsó érték folyamatosan 100. A kórházban persze 120/80. Az itthoni gépen is 100. Toxémiás lehetek? Válaszát előre is köszönöm. Melinda

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Melinda!

A kémcsőben a fehérjét kicsapó vegyületet adnak a vizelethez, a tesztcsík ennél pontosabb eredményt, míg legpontosabbat pedig a 24 órás vizeletgyűjtés eredménye mutat. A vérnyomásnak nemcsak a "per" értéke fontos, hanem a felső érték is.

Mivel panaszai fokozódnak, és ahogyan írja egyre jobban vizesedik, ismételten orvoshoz kellene fordulnia, ahol laborvizsgálatokra, és vérnyomáskontrollra lenne szükség. A terhességi magas vérnyomás néhány nap alatt is romolhat, kialakulhat, különösen fontos tünet az, ha néhány nap alatt jelentős vizenyő halmozódik fel. Ilyenkor mérni kell a felvett és leadott folyadékot, illetve reggelente a súlyt a szokott vérnyomás, vizelet, és egyéb laborvizsgálatok mellett.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 20:50 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 20:50
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab