Terhesség

Tisztelt Doktornő/úr!

28 hetes terhes vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy feküdhetek-e hanyatt? Egyes vélemények szerint ez akadályozhatja a baba vérellátását. A méhlepényem a méh hátsó falán tapad.

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Ilyenkor nem a méhlepény elhelyezkedése, hanem a hasüreg hátulján futó nagyerek összenyomatása fontos, ami okozhatja a méh vérellátásának romlását, ilyenkor viszont Ön is rosszul érezheti magát, ugyanezen ok miatt (a nagyerek összenyomódnak) . Nuygodtan feküdhet a hátán, amit javaslok, hogy picit billentse egyik, vagy másik oldalra a pocakját, így a fenti jelenség kisebb valószínűséggel fordul majd elő, ne aggódjon.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 18:28 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 18:28
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab