Görcsök, vérzés, ELEVIT

Tisztelt Doktornő! A menstruációm kimaradása után csináltam 2 db tesztet (este és reggel), mely pozitív lett. (Utolsó mens.: 06.24.) Másnap elmentem nőgyógyászhoz, ahol hüvelyi ultrahanggal az orvos látott egy pici petezsákot, de azt mondta még korán mentem. Mindezalatt görcsöl a hasam és feszül a mellem is. Pár nappal az ultrahang után pecsételő vérezgetést tapasztaltam, mely esténként és néha reggelenként jelentkezik (immár 4 napja), viszont már nem görcsölök annyira. Kérdésem az lenne, hogy ez normális, vagy menjek orvoshoz, ha igen mikor? A babát terveztük, így Elevitet kezdtem el szedni. Viszont a nőgyógyász a Femibiont ajánlotta. Ön szerint melyik a jobb? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza pecsételő vérzés témában

Kedves Hölgyem! A vérzés miatt mindenképpen javaslom, hogy forduljon kezelőrovosához, mert lehet, hogy kiegészítő gyógyszert kell kapnia, hogy a terhessége szabályosan tudjon növekedni. A pecsételés lehet hormonhiány jele is, de akár vetélésre is utalhat, ezért ezt ellenőrzni kell. A terhesvitaminok nélkül is egészséesen tud fejlődni egy baba, ha megfelelő, vegyes táplálkozás van, ebből nem kell nagy ügyet csinálni. Az Elevit is tökéletesen megfelelő, A Femibion (bár drágább), de attól jobb, hogy a folsav olyan formában található meg benne, hogy mindenki szervezete tudja hasznosítani, így a folsavpótlás biztosabb lesz. Nyugodtan szedje. Vigyázzon magára, pihenjen többet, és a megfelelő folyadékbevitelre is ügyeljen. Magne B6--ot is szedhet, orvosával beszélje meg.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Narancssárga, néha véres folyás, mi...
Kedves doktornő/doktorúr! Holnapra van időpontom nőgyógyászatra. Soha nem volt nőgyógyászati problémám. Mindig rendszeres volt a mensesem, néha pecsételés, de...
Fogamzásgátló mellett egy héttel előbb...
Jó Napot! A problémám a következő. Kb 3 és fél éve szedek fogamzásgátlót (Mistral) sosem volt vele problémám. Mindog napra pontosan megjött. Az utóbbi időben...
Menstruációs zavar
A következőkben szeretném kikérni a tanácsát: Az agusztusi menzeszkor előírásnak megfelelően elkezdtem szedni a Nacrez nevű antibébit. Megszakítás nélkül...
Pecsetelo verzes
Jo napot kivanok! A napokban Gardnerellas fertorzest diagnosztizaltak nalam (ennek kezeleset meg nem kezdtem meg), ezzel parhuzamosan gombaval is kezelnek. A...
Mitől van ez?
Kedves Doktor Úr! 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót először, Yasminellet, majd 1 éve váltottunk Corenelle tablettára. A gyógyszer váltásakor 3. hónapban volt...
Pecseteles
Tisztelt Doktor Ur! 1, 5 eve szedek egy Yasmine nevu fogamzasgatlot. Most tapasztaltam eloszor pecsetelo verzest, ami nagyon megremit. Olvastam cikkeket,...