Terhes vagyok?

Űdvözlöm! Harmincegy éves anyuka vagyok 7 éve rendszeresen szedem a triregol 21+7 nevű fogamzásgátló tabletát.Eddig mindig pontosan időben meg jött a menszeszem, de most már a második alkalommal sem jött meg a havi vérzésem! Vettem egy terheségi tesztet ami + lett! Kérdésem a  következő:    Lehetséges hogy tényleg terhes vagyok? Vagy a gyógyszer miat lett pozitív az eredmény? Milyen tanácsot ad mit tegyek? A nőgyógyász 1 hónap múlva fogad csak, addig mit csináljak vagy mit ne? Köszönöm hogy válaszol! Bnezsan.

 

Dr. Farkas Ágnes válasza terhességi teszt témában

Kedves Bnezsan!

Igen, valószínűleg terhes. Van egy pozitív teszt, ennek eredményét a gyógyszer nem befolyáslja. Vannak azonban olyan betegségek, melyek szintén okozhatnak pozitív terhességi tesztet, viszont a kimutatott terhesség esetén a gyógyszert abba kell hagyni. Félni nem kell, károsodást nem okozott a babában, emiatt semmi teendő nincs.

Menjen el nőgyógyászatra, ne várjon még egy hónapot, mert az ellenőrző vizsgálatokat kell elkezdenie, hiszen már 2 menses kimaradt, ha terhes, akkor kb. már 8 hetes is lehet, UH-on biztosan látszódik már, így pontosabbat tudnak majd mondani.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2009. augusztus 08., 00:02 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 00:02
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
elvetéltem vagy nem ?
Jó napot az egész úgy kezdődött február 2-án voltam terhesség megállapításon még nem láttak semmit de viszont pozitív terhességi teszt február...
Pozitív vagy negatív
Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom hogy pozitívnak számít_e!
Sárgatest ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Az orvosom 30an jön meg a szabadsagról de az hosszu idő nekem. Kérdesem, a poitív terhességi eredményt a teszten produkálhatja...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt védekezés nélkül többször is és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy...
Újabb terhesség?
Jó estét. Missed ab. Volt 2 hete, azota voltunk együtt és pozitívat teszteltem reggeli vizeletbol. Lehetséges hogy újabb baba lenne?