Veszélyeztetet terhesség

Kedves Doktorno. Mivel kulfoldi vagyok szeretnek egy tanacsot kerni ontol.40 evet betoltotem most jelenleg 7 hetes terhes vagyok az 5-dik hetben vereztem es jot is el alvadt ver egy nagyobb db. de a nogyogyaszom azt mondta hogy megvana terhesegem.Nagyon sokszor van vizeletem de nem faj, es feszit is egy keveset a hasam is.Junius 10-en volt az utolso havi verzesem. Azt szeretnem tudni hogy lesz-e gondom a terhesegem alat es a szuleskor mivel en megvagyok mutve porckorongservel 3-szor 2006-ban 11 honap allat.Jelenleg munkakeptelenek vagyok es betegnyugdijas.Nagyon szeretnenk e babat mert mar volt 5 vesztesem meg a mutetek elot es akkor mindig gyogyszeres kezelessel maradtam meg es a 6 hetben vesztetem el. Most nem csinaltam kezelest hogy terhes legyek csak a mutetbol kifolyolag nagy fajdalmaim voltak es terneszetes gyogy modokat alkalmazva nincsen fajdalmam es tehes is maradtam amit az orvosom se tudod megmagyarazni hogyan.Szeretnek egy konkret valaszt a ketelyeimre.Koszonom elore is sok sokert a munkajahoz.Egy agodo jovendobeli mama

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Jövendőbeli Mama!

Konkrét választ bizony nem lehet adni, hiszen nem láthatom a leleteket, és ráadásul több probléma is felmerült, ilyenkor mindig a szoros követés a fontos, hogy lássák, hogyan alakul a terhesség.

Ami fontos, hogy a gerincsérvműtétek miatt szükség lesz egy idegsebészeti konzíliumra, hogy elbírálják, egyáltalán szülhet-e spontán, mert lehet, hogy császármetszést fognak javasolni. Azt nem tudom megmondani, hogy hogyan esett teherbe, de szerintem ez már egyáltalán nem is számít, hiszen csak örüljön annak, hogy terhes.

Az életkorából is adódik kicsit nagyobb kockázat, de ez az általános állapottól is függ...

A vérzés miatt pedig a fokozott figyelem is fontos lesz, remélhetőleg nem fog ismétlődni a vérzés.

Szerintem próbáljon csak egyszerűen örülni a babának, pihenjen sokat, lehetőleg otthon, és ne aktívan, hanem tényleg ágyban pihengessen, ügyeljen a megfelelő folyadékfogyasztásra, és szedhet magnéziumot is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 07., 23:52 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 23:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés