Terhesség, aggodalom

Tisztelt Doktornő! A multkor már itram Önnek, én voltam nyugtalan, hasszurka, stb.26-án kellett volna, hogy megjöjjön, csináltam tesztet, de nagativ lett, viszont csak nem jött meg elmentem uh-ra! A doki azt mondta, hogy még nem ad rola papirt, de meg is mutatta, hogy mintha látna egy petezsákot, de még nem jól kivehető. Menjek vissza 2hét mulva. Már ez a 43.napom az első menszim óta, Ön szerint hihetek a dokinak, vagy sem? Megbeszéltema férjemmel, hogy 2hét mulva elmegyünk a saját dokimhoz ő biztos csinál majd hüvely uh-ot is, hátha beigazolodik a baba.Nem élem még bele magam, mert nem szabad, de azért remélek.megkérdeztem a dokitól azt is, hogy össze lehet-e téveszteni egy cisztával, de azt mondta, hogy nem. Magamon annyit talán érzek, hogy a melleim mintha nagyobbak lennének és olyan érdekesen szurkál, de nem fáj, csak van, hogy kicsit kellemetlen. Más tünetem nincs. Válaszát köszönöm és várom. Üdvözlettel: Dodyka

Dr. Farkas Ágnes válasza terhességi ultrahang témában

Kedves Hölgyem!

Ha nem hüvelyi UH volt, akkor várható, hogy a következő (hüvelyi) vizsgálaton már valóban sokkal többet lehet látni. Nem írja, mikor volt az UH, de ha egy hét már elmúlt, akkor érdmes még egy tesztet csinálni, hátha már kimutatja a terhességet.

Egyébként cisztával nem lehet összekeverni a terhességet, de kimondani tényleg csak akkor lehet, ha már látszik benne az embrio, és akkor is ellenőrzésre van szükség, ha a szívműködés nem látszik. Korai terhesség esetén bizony lehet ilyen. Azt pedig nem lehet tudni, hogy Önnek mikor volt a peteérése, így "nem számít" hogy hány nap telik el az utolsó menses óta. Ha kimutatható lesz a terhesség, akkor a pontos korát is meg lehet majd mondani, szerintem ne aggódjon. Türelem, drukkolok Önöknek!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 22:03 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 22:03
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Megfelelő méretek?
Tisztelt Doktor Úr! 37 hetes várandós vagyok, a tegnapi uh viszont megijesztett. Voltam CTG-n, ahol minden rendben találtak és utána a doktor meg is...
ultrahang eredmény
Tisztelt Doktor úr! A terhességem 18 hetében és 3. napján járok és őszintén megvallva megijedtem kissé. Ezért kerestem fel Önt. Most voltam...
Baba meretei rendben vannak?
Tisztelt Doktor! 28 hetes terhes vagyok, vekony testalkatu, kint elek Angliaban.2014.08.11-en voltam ultrahang vizsgalaton. Az eredmenyek a kovetkezok:...
Ultrahangon embrió kimutatása
Tisztelt doktorúr/nő! Az érdekelne h egy modern ultrahanggéppel legelőször mikor látható az embrió illetve a szívpulzálás? A netes oldalakon...
Fenyegető vetélés?
Tisztelt Doktor úr! 1993-ban szültem először, van egy közel 20 éves fiam, most 20 évre rá "újra" terhes lettem, ez egy tervezett terhesség, nem...