• Polyhydramnion

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mar tobbszor irtam onoknek e kerdes cime alatt.37 eves no vagyok aki Erdelybol egy kisvarosbol valo es a Marosvasarhelyi egyetemi klinikara mentem az onok jo tanacsara. 36 hetes korban magatol beindult a szules es megszuletett a 2kg kisbabank polimalformacioval aki sajnos kb. ra egy orara mar angyalka lett.. A boncolasi iratbol tudtam meg hogy 4 sulyos fejlodesi rendellenesegel szuletett 1, szivmalformacio 2,oesophagus atresia fistulaval 3,pierre robin szindroma 4,thymus hipoplazia Kerdesem volt-e ra eset ilyen rendelenessegel szuletet kisbabak megmentese tulelese a klinikan ahol szultem azt mondtak ilyen esettel meg nem talalkoztak?Az amniocentezis eredmeny mert azt is csinaltak ott 34 -35 hetesen azt az eredmenyt adta hogy nem genetikai.Barmely hetes terhesseg eseten csinalhato a vizsgalat, helyes eredmenyt ad?Van-e ra tudomany mi okozta ezeket a sulyos rendellenessegeket??nem kaptam valaszt a klinikan azt mondtak mechanikai hiba tortenhetett valoban van ilyen es az mi az mert nem ertem??Lehetseges a korom vagy esetleg valami fertozes 4-5 hetes koromban munkam soran mas orszagba utaztam ahol eppen patkanyirtas volt egy lerobbant epuletben gyarban.Borzaszto dogszag volt es piros buza mereg volt tobbhelyre leteve.Nekem nem volt semilyen tunetem a sokolo latvany es borzaszto stresszen kivul amit ateltem azokon a napokon?Nem talalok semit a neten mi okozhata ha barmi kutatas van kerem adjanak segitseget?Utolso kerdes a 2D UH on kellett volna-e eszleljek a problemat a babanal es mely hetes korban kell latszodjon a gyomor??Koszonettel

        WEBBeteg szakértő válasza a magzati rendellenesség témában

        Kedves Kérdező!

        Az oesophagusathresia: fistulával: 1:3000 előfordulás., 50%-ban  multiplex (többféle) fejlődési rendelleneséggel társul és olyhydramnionnal (kevés magzatvízzel). Ultrahanggal az esetek csak egy részében van gyomortelődési hiány. A gyomor oesophagus athresia mellett is sokszor látható. 32-36.heti ultrahang vizsgálatnál derül ki, ha kiderül leggyakrabban. Ha nem lenne más gond, sebészi megoldás van erre az esetre, de a Pierre Robin sy  állcsont alulfejlődéssel jár  és számos gonddal, a kérdés milyen típusú  a szivmalformáció (szívfejlődési rendellenesség) és milyen műtétek kellenek, illetve lehetnek ilyenkor.

        Thymus hypoplasia is ritka. Nem olvastam még ilyen esetről együtt, igen ritka, és nem valószinű a megoldás ebben a komplex esetben.Korai kis terhességnél a mérgek akár belélegzése is okozhat fejlődési rendellenességet egyes esetekben.,Nagyon sajnálom Önt,nagyon nagy valószinüséggel a következő terhességével semmi ilyen gond nem lesz, genetikai tanácsadásra menjen, ami megnyugtatja majd.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor  



         
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-06 22:56:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés