Terhességi diabétesz

Tisztelt doktornő!

A következő kérdésssel fordulok Önhöz, hogy terhességem 24 hetében terheléses vércukor vizsgálatom eredménye a következő volt az éhgyomri érték4.5 a 2órás 7.5 volt. Az orvosom diétára fogott és vércukor profil vizsgálatra küldött. A vizsgálat eredménye 4.80, 4.30, 4.90, 5.40, 5.00, 6.80, 5.80. A kérdésem az lenne, hogy ezek az eredmények jónak mondhatók-e? A válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Kiss Ágnes

WEBBeteg szakértő válasza terhessé témában

Kedves Ágnes! A 7, 5 2 órás OGTT eredmény negatív, tehát elvileg diétáznia sem kellene, de mivel közel van a 7, 8 értékhez ezért szokták javasolni. Ettől függetlenül még nincsen semmi baj a vc profil vizsgálat eredménye teljesen jó. Tehát egy kis diéta nem fog megártani, de azért aggódni nagyon nem kell, mivel maga hivatalosan nem cukorbeteg terhes.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 06.

Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy

Lehetek oxigénhiányos?
Kedves Doktornő! 19 éves lány vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy ha születésemkor (1x nyakra tekeredett köldökzsinór miatt) éleszteni kellett, maszkos...
Hatásos lehet ebben az esetben az...
Tisztelt Doktor Úr! Párommal védekezés nélkül voltunk együtt 10.29-én, 10.30-án és 11.01-én reggel. Ovulációs tesztem 10.31-én volt pozitív és 11.01-én már...
Fogamzásgátló tabletta pótlása
Tisztelt Doktor Úr! A helyzet a következő. Több, mint 4 éve szedem az Estelle fogamzásgátló gyógyszert. Október 14 szombaton kellett új levelet kezdenem...
Terhesség/dohányzás/szoptatás
Tisztelt Dr. Nő! Sajnos terhességem, és szoptatás alatt dohányoztam. Egy ideje nem tudok szoptatni, minimális a tejem. A baba tápszert kap. Sokszor...
Hasfeszülés terhességben
Tisztelt Doktor Úr! 32 hetes probléma mentes terhesség esetén, mennyire normális a fizikai aktivitás közben jelentkező hasfeszülés? Gondolom ezt hívják...
Phlogosol oldat terhesség alatt
Tisztelt Doktornő, 23 hetes terhesen nagyon figyelmetlen voltam és phlogosol oldattal öblögettem egy napon keresztül négy-öt alkalommal is. Utána láttam,...