Antibiotikum és terhesség

Stafilococcus mutatható ki az orrváladékomból. Ciprofloxacinra érzékeny az antibiogramma szerint, ezért használtam 10 napig 2*500 mg-t. A kezelés befejezése után mennyi idővel lehetek terhes úgy, hogy ne hasson ki a magzatra? Mikor ürül ki az antibiotikum a szervezetből? 2-3 nap alatt ki tud-e ürülni úgy, hogy már ne legyen semmilyen negatív hatással?   20 tb Ciprofloxacintól be lehet-e gombásodni? Köszönöm válaszát.

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

Nyugodtan próbálkozhatnak, nem befolyásolja a gyógyszert a terhességet. Gombát viszont bármilyen antibiotikum okozhat, alkalmazza a Gynoflort mellette, és remélhetőleg akkor nem lesz gond.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 31., 09:11; Megválaszolva: 2009. július 31., 09:11
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés